REKLAMA
Domáce burgre

Domáce burgre

Úžasný, vôbec nie namáhavý recept na domáce burgre.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • ľadový šalát Pridané do
  • plátky schwarzvaldskej šunky Pridané do
  • plátkový syr Pridané do

Na mäso

  • mleté mäso Pridané do
  • horčicu Pridané do
  • kečup Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Na omáčku

  • 4 pl horčice Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 250 ml olej Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začneme ochutením mletého mäsa. Môžme použiť buď čisté hovädzie alebo mix hovädzieho a bravčového. Na jeden hamburger počítame tak so 120g mäsa. Robila som z 800 g mletého mäsa a vyšlo 7 plnohodnotných burgrov.

2. Krok

Mleté mäso som ochutila 2 PL horčice, 2 PL kečupu, 1 ČL mletého čierneho korenia a 2 ČL soli. Dobre premiešame, rozdelíme na 4 časti a v rukách vytvarujeme väčšie placky. Mäso sa ešte počas opekania zatiahne, tak je potrebné urobiť ich väčšie. Mäsovú zmes si môžeme dať odložiť do chladničky a medzitým si nakrájame kyslé uhorky na plátky, umyjeme listový šalát a natrháme ho na menšie kúsky. Taktiež si pripravíme omáčku z horčice, medu a citrónovej šťavy, soli a oleja. Vo výpeku zo slaninky alebo šunky, opražíme mäso, približne 4 minúty na každej strane. Dĺžku opekania prispôsobte veľkosti (hrúbke) jednotlivých porcií. Približne dve minútky pred dokončením položíme na každý kúsok mäsa plátok syra a necháme ho roztiecť. Do burgru si navrstvíme jednotlivé suroviny na seba potrieme obe strany burgru medovou omáčkou a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov