REKLAMA
Domáce burgre

Domáce burgre

Úžasný, vôbec nie namáhavý recept na domáce burgre.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • ľadový šalát Pridané do
  • plátky schwarzvaldskej šunky Pridané do
  • plátkový syr Pridané do

Na mäso

  • mleté mäso Pridané do
  • horčicu Pridané do
  • kečup Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Na omáčku

  • 4 pl horčice Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 250 ml olej Pridané do
  • šťava z polovice citróna Pridané do
  • 12 čl soli Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začneme ochutením mletého mäsa. Môžme použiť buď čisté hovädzie alebo mix hovädzieho a bravčového. Na jeden hamburger počítame tak so 120g mäsa. Robila som z 800 g mletého mäsa a vyšlo 7 plnohodnotných burgrov.

2. Krok

Mleté mäso som ochutila 2 PL horčice, 2 PL kečupu, 1 ČL mletého čierneho korenia a 2 ČL soli. Dobre premiešame, rozdelíme na 4 časti a v rukách vytvarujeme väčšie placky. Mäso sa ešte počas opekania zatiahne, tak je potrebné urobiť ich väčšie. Mäsovú zmes si môžeme dať odložiť do chladničky a medzitým si nakrájame kyslé uhorky na plátky, umyjeme listový šalát a natrháme ho na menšie kúsky. Taktiež si pripravíme omáčku z horčice, medu a citrónovej šťavy, soli a oleja. Vo výpeku zo slaninky alebo šunky, opražíme mäso, približne 4 minúty na každej strane. Dĺžku opekania prispôsobte veľkosti (hrúbke) jednotlivých porcií. Približne dve minútky pred dokončením položíme na každý kúsok mäsa plátok syra a necháme ho roztiecť. Do burgru si navrstvíme jednotlivé suroviny na seba potrieme obe strany burgru medovou omáčkou a podávame. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4629 receptov

Mäsité jedlá

2184 receptov

Zaváranie

147 receptov

Raňajky

1368 receptov

Lacné jedlá

1453 receptov

Mascarpone

333 receptov

Večera

4332 receptov