Náhľad témy Ľadový šalát

Recepty z ľadového šalátu

4 receptov

Hľadáte tip na recept z kategórie Ľadový šalát? Ste tu správne! Čo tak jeden z týchto 4 receptov vyskúšať ešte dnes? Ponáhľate sa alebo s radosťou v kuchyni pobudnete aj dlhšie? Čas prípravy nasledujúcich receptov z kategórie Ľadový šalát je 15 - 55 minút. Presný časový údaj je uvedený pri každom recepte konkrétne. Pozrite si napríklad naše obľúbené recepty - Letný šalát s hermelínom, Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia, Svieži letný šalát, Francúzsky šalát s lososom - ako stvorené pre milovníkov dobrého jedla. Dobrú chuť!

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

Profilová fotka používateľa
Adrian.r_kitchen 4 receptov
45 min.
1
45 min.
1
Postup
Ľahký letný šalát s grilovaným lososom: quinou si necháme napučať zalejeme 1.5 násobkom vriacej vody, pridáme soľ a necháme prikryté tak pol hodinu, potom ju premiešame. Zatiaľ si pripravíme šalát, nakrájame si ľadový šalát, uhorky na rezance. V mise pomiešame všetky klíčky aj ľadový šalát, uhorky, nasekaný koriander alebo zelerovú vňať. Lososa osolíme, okoreníme a dáme na gril. Lepšie je použiť podložku na grilovanie, losos je veľmi jemná ryba, grilujeme ho z oboch strán tak 2-3 minúty. Dáme na lososa vetvičku tymianu a plátok masla a necháme odpočívať v alobale. Pomarančová redukcia: na rozpálenú panvicu dáme pomarančovú šťavu z dvoch pomarančov, pridáme biele víno, med a redukujeme. Servírovanie: v miske zmiešame quinou, pripravený šalát, osolíme. Pridáme redukciu na ochutenie šalátu. Šalát servírujeme do krúžku, na vrch dáme lososa, dozdobíme citrónom a pokvapkáme redukciou.
Ľahký letný šalát s grilovaným lososom: quinou si necháme napučať zalejeme 1.5 násobkom vriacej vody, pridáme soľ a necháme prikryté tak pol hodinu, potom ju premiešame. Zatiaľ si pripravíme šalát, nakrájame si ľadový šalát, uhorky na rezance. V mise pomiešame všetky klíčky aj ľadový šalát, uhorky, nasekaný koriander alebo zelerovú vňať. Lososa osolíme, okoreníme a dáme na gril. Lepšie je použiť podložku na grilovanie, losos je veľmi jemná ryba, grilujeme ho z oboch strán tak 2-3 minúty. Dáme na lososa vetvičku tymianu a plátok masla a necháme odpočívať v alobale. Pomarančová redukcia: na rozpálenú panvicu dáme pomarančovú šťavu z dvoch pomarančov, pridáme biele víno, med a redukujeme. Servírovanie: v miske zmiešame quinou, pripravený šalát, osolíme. Pridáme redukciu na ochutenie šalátu. Šalát servírujeme do krúžku, na vrch dáme lososa, dozdobíme citrónom a pokvapkáme redukciou.
REKLAMA