Francúzsky šalát s lososom

REKLAMA

Šefkuchárska kombinácia lososa v court bouillon so šalátom nicoise

  • 55Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na prípravu lososa v Court Bouillon potrebujeme

  • 400 g filet z lososa Pridané do
  • 1 žltú cibuľu Pridané do
  • feniklu Pridané do
  • stonkového zeleru Pridané do
  • 100 ml bieleho vína Pridané do
  • 1 pl vínneho octu a štipku soli Pridané do
  • 2 ks badiánu a bobkové listy Pridané do
  • 10 ks celého bieleho korenia Pridané do
  • hrsť petržlenovej vňate Pridané do
  • citrónu nakrájaného na plátky Pridané do

Na šalát potrebujeme

  • 3 kvalitné vajíčka Pridané do
  • cherry paradajky Pridané do
  • soľ Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 10 ks menších zemiakov Pridané do
  • 2 hrste fazuľkových luskov (môžu byť aj mrazené) Pridané do
  • 1 ľadový šalát Pridané do
  • čierne olivy Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme tzv. Court Bouillon – zmes v ktorej budeme variť lososa. Na jeho prípravu si do väčšieho hrnca dáme studenú vodu, tak aby zakryla dno hrnca. Pridáme na drobné kúsky nakrájaný fenikel, stonkový zeler, na prúžky nakrájanú cibuľu a soľ. Ďalej pridáme biele víno, vínny ocot, 2 badiány a podrvené celé biele korenie. Korenie nadrvíte jednoducho tak, že ho dáte na dosku na krájanie a rozpučíte ho napríklad dnom hrnca. Do hrnca pridáme aj za hrsť natrhanej petržlenovej vňate, 2 bobkové listy a 3-4 plátky citrónu. Takto pripravený Court Bouillon privedieme do varu a vložíme do neho lososa kožou dole. Varíme ho 4-5 minút. Po tých 4-5 minútach odstavíme hrniec bokom a necháme lososa vychladnúť dnu v hrnci

2. Krok

Zatiaľ čo losos chladne, dáme sa do prípravy domácej majonézy

3. Krok

Na samotný šalát si najprv uvaríme 3 vajíčka na tvrdo. Cherry paradajky rozkrojíme napoly, osolíme a zalejeme trochou olivového oleja. Zemiaky ošúpeme, rozpolíme a dáme variť do slanej vody. Rovnako si dáme nakrátko povariť aj fazuľkové lusky. Uvarené zemiačky a fazuľkové lusky potom opražíme na panvici s rozohriatym rastlinným olejom (zemiaky opekajte, kým nechytia jemnú zlatú farbu, ale zároveň dávajte pozor, aby sa vám nespiekli lusky).

4. Krok

Na záver si už len pripravíme krásny veľký servírovací podnos a začneme s aranžovaním šalátu. Do stredu poukladáme štvrťky ľadového šalátu. Dookola naukladáme kúsky zemiakov, pomedzi nich fazuľkové lusky, namarinované cherry paradajky a olivy. 1 vajíčko na tvrdo rozpolíme a ostatné dve rozštvrtíme a poukladáme rovnomerne na šalát. Vyberieme lososa z nálevu, odstránime z neho kožu a rozdrobíme ho opatrne na menšie kúsky a tiež poukladáme na šalát. Na záver už iba pokvapkáme šalát domácou majonézou a podávame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image David719

Francúzsky šalát s lososom

Šefkuchárska kombinácia lososa v court bouillon so šalátom nicoise

55
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Začneme tým, že si pripravíme tzv. Court Bouillon – zmes v ktorej budeme variť lososa. Na jeho prípravu si do väčšieho hrnca dáme studenú vodu, tak aby zakryla dno hrnca. Pridáme na drobné kúsky nakrájaný fenikel, stonkový zeler, na prúžky nakrájanú cibuľu a soľ. Ďalej pridáme biele víno, vínny ocot, 2 badiány a podrvené celé biele korenie. Korenie nadrvíte jednoducho tak, že ho dáte na dosku na krájanie a rozpučíte ho napríklad dnom hrnca. Do hrnca pridáme aj za hrsť natrhanej petržlenovej vňate, 2 bobkové listy a 3-4 plátky citrónu. Takto pripravený Court Bouillon privedieme do varu a vložíme do neho lososa kožou dole. Varíme ho 4-5 minút. Po tých 4-5 minútach odstavíme hrniec bokom a necháme lososa vychladnúť dnu v hrnci

2. Krok

Zatiaľ čo losos chladne, dáme sa do prípravy domácej majonézy

3. Krok

Na samotný šalát si najprv uvaríme 3 vajíčka na tvrdo. Cherry paradajky rozkrojíme napoly, osolíme a zalejeme trochou olivového oleja. Zemiaky ošúpeme, rozpolíme a dáme variť do slanej vody. Rovnako si dáme nakrátko povariť aj fazuľkové lusky. Uvarené zemiačky a fazuľkové lusky potom opražíme na panvici s rozohriatym rastlinným olejom (zemiaky opekajte, kým nechytia jemnú zlatú farbu, ale zároveň dávajte pozor, aby sa vám nespiekli lusky).

4. Krok

Na záver si už len pripravíme krásny veľký servírovací podnos a začneme s aranžovaním šalátu. Do stredu poukladáme štvrťky ľadového šalátu. Dookola naukladáme kúsky zemiakov, pomedzi nich fazuľkové lusky, namarinované cherry paradajky a olivy. 1 vajíčko na tvrdo rozpolíme a ostatné dve rozštvrtíme a poukladáme rovnomerne na šalát. Vyberieme lososa z nálevu, odstránime z neho kožu a rozdrobíme ho opatrne na menšie kúsky a tiež poukladáme na šalát. Na záver už iba pokvapkáme šalát domácou majonézou a podávame.

Ingrediencie
Na prípravu lososa v Court Bouillon potrebujeme
400 g
filet z lososa
1
žltú cibuľu
feniklu
stonkového zeleru
100 ml
bieleho vína
1 pl
vínneho octu a štipku soli
2 ks
badiánu a bobkové listy
10 ks
celého bieleho korenia
hrsť
petržlenovej vňate
citrónu nakrájaného na plátky
Na šalát potrebujeme
3
kvalitné vajíčka
cherry paradajky
soľ
olivový olej
10 ks
menších zemiakov
2 hrste
fazuľkových luskov (môžu byť aj mrazené)
1
ľadový šalát
čierne olivy