REKLAMA

Kysnutý slivkový koláč s posýpkou

Mäkký, nadýchaný, šťavnatý aj chrumkavý slivkový koláč ako od babičky.

REKLAMA
Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Recept nájdeš v tomto článku

Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 kocka droždia Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 125 g maslo rozpustené Pridané do
  • 2 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 60 g práškový cukor Pridané do
  • 300 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
  • 400 g sušené slivky Pridané do
  • 2 Balíky vanilkový cukor Pridané do
  • 1 čl škorica Pridané do

POSÝPKA

  • 6 pl hrubá múka Pridané do
  • 6 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

100 ml mlieka zohrejeme na cca 37°C, pridáme 1 PL kryštálového cukru a droždie. Necháme cca 10 minút vykvasiť na teplom mieste.

2. Krok

Do misy si dáme preosiatu múku, práškový cukor, roztopené maslo, vaječné žĺtky, zvyšné mlieko, soľ a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto pomocou rúk rozprestrieme na plech.

4. Krok

Slivky umyjeme, osušíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek poukladáme na cesto šupkou dole. Posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou.

5. Krok

Z múky, cukru a masla vypracujeme mrveničku tak, že suroviny drolíme pomedzi prsty až nám vznikne sypká hmota. Potom ňou posypeme koláč.

6. Krok

Pečieme cca 25 minút pri teplote 180°C do ružova.

7. Krok

Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4181 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3851 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov