REKLAMA

Kysnutý slivkový koláč s posýpkou

Mäkký, nadýchaný, šťavnatý aj chrumkavý slivkový koláč ako od babičky.

REKLAMA
Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Recept nájdeš v tomto článku

Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 12 kocka droždia Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 125 g maslo rozpustené Pridané do
  • 2 ks vaječný žĺtok Pridané do
  • 60 g práškový cukor Pridané do
  • 300 ml plnotučné mlieko Pridané do
  • 14 čl soľ Pridané do
  • 400 g sušené slivky Pridané do
  • 2 Balíky vanilkový cukor Pridané do
  • 1 čl škorica Pridané do

POSÝPKA

  • 6 pl hrubá múka Pridané do
  • 6 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

110 min.
1. Krok

100 ml mlieka zohrejeme na cca 37°C, pridáme 1 PL kryštálového cukru a droždie. Necháme cca 10 minút vykvasiť na teplom mieste.

2. Krok

Do misy si dáme preosiatu múku, práškový cukor, roztopené maslo, vaječné žĺtky, zvyšné mlieko, soľ a kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

3. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vymastíme tukom a vysypeme polohrubou múkou. Cesto pomocou rúk rozprestrieme na plech.

4. Krok

Slivky umyjeme, osušíme a odkôstkujeme. Polovice sliviek poukladáme na cesto šupkou dole. Posypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou.

5. Krok

Z múky, cukru a masla vypracujeme mrveničku tak, že suroviny drolíme pomedzi prsty až nám vznikne sypká hmota. Potom ňou posypeme koláč.

6. Krok

Pečieme cca 25 minút pri teplote 180°C do ružova.

7. Krok

Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov