REKLAMA

Kuracie soté s paprikou

Kuracie prsia na prúžky s červenou a zelenou paprikou servírované na poriadnej dávke čerstvej listovej zeleniny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs Pridané do
  • 6 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnak Pridané do
  • 1 červenú cibuľu Pridané do
  • červenej papriky Pridané do
  • zelenej papriky Pridané do
  • 2 pl múka Pridané do
  • 1 kocku kuracieho bujóna Pridané do
  • soľ Pridané do
  • cesnaku v prášku (nemusí byť) Pridané do

Ako príloha

  • mix čerstvej listovej zeleniny Pridané do
  • 2 malé celozrnné bagetky Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Kuracie prsia si naklepeme na tenučké plátky, nakrájame na prúžky a dáme do misky

2. Krok

Pridáme 2 PL olivového oleja a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke

3. Krok

Potom vyberieme z chladničky a dáme na panvicu. Pridáme lyžicu olivového oleja a opekáme na strednom plameni, až kým sa neurobí na mäsku chrumkavá vrstva

4. Krok

Medzitým si nakrájame cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku na prúžky. Dáme do druhého hrnca spolu s 3 lyžicami olivového oleja a opekáme na strednom plameni pár minút, kým zeleninka nezmäkne

5. Krok

Ďalej si vymiešame v hrnčeku 200 ml vody s celým kuracím bujónom a 2 lyžicami múky. Pridáme aj štipku soli a ½ lyžičky práškového cesnaku

6. Krok

Keď je mäso opečené, vylejeme na neho do panvice túto zmes, z ktorej sa stane omáčka. Zbytkový nerozpustený bujón, ktorý ostane na dne pohára vyhodíme

7. Krok

Mäsko premiešame v omáčke, pridáme zeleninu z druhého hrnca a všetko dobre poprehadzujeme nech sa všetko dobre obalí do omáčky

8. Krok

Podávame do hlbokého taniera - na dno čerstvý šalát z listovej zeleniny, na to kuracie soté a na okraj nakrájané kúsky bagetky

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov