Kuracie soté s paprikou

REKLAMA

Kuracie prsia na prúžky s červenou a zelenou paprikou servírované na poriadnej dávke čerstvej listovej zeleniny.

  • 35Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Suroviny

  • 300 g kuracích pŕs Pridané do
  • 6 pl olivového oleja Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 červenú cibuľu Pridané do
  • červenej papriky Pridané do
  • zelenej papriky Pridané do
  • 2 pl múky Pridané do
  • 1 kocku kuracieho bujóna Pridané do
  • soľ Pridané do
  • cesnaku v prášku (nemusí byť) Pridané do

Ako príloha

  • mix čerstvej listovej zeleniny Pridané do
  • 2 malé celozrnné bagetky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kuracie prsia si naklepeme na tenučké plátky, nakrájame na prúžky a dáme do misky

2. Krok

Pridáme 2 PL olivového oleja a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke

3. Krok

Potom vyberieme z chladničky a dáme na panvicu. Pridáme lyžicu olivového oleja a opekáme na strednom plameni, až kým sa neurobí na mäsku chrumkavá vrstva

4. Krok

Medzitým si nakrájame cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku na prúžky. Dáme do druhého hrnca spolu s 3 lyžicami olivového oleja a opekáme na strednom plameni pár minút, kým zeleninka nezmäkne

5. Krok

Ďalej si vymiešame v hrnčeku 200 ml vody s celým kuracím bujónom a 2 lyžicami múky. Pridáme aj štipku soli a ½ lyžičky práškového cesnaku

6. Krok

Keď je mäso opečené, vylejeme na neho do panvice túto zmes, z ktorej sa stane omáčka. Zbytkový nerozpustený bujón, ktorý ostane na dne pohára vyhodíme

7. Krok

Mäsko premiešame v omáčke, pridáme zeleninu z druhého hrnca a všetko dobre poprehadzujeme nech sa všetko dobre obalí do omáčky

8. Krok

Podávame do hlbokého taniera - na dno čerstvý šalát z listovej zeleniny, na to kuracie soté a na okraj nakrájané kúsky bagetky

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Kuracie indické Garam Masala
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Farebný cestovinový šalát
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Farebný cestovinový šalát

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové fašírky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové fašírky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuskusový šalát s fazuľkovými luskami
Recept od prémiového používateľa
Kurací perkelt s haluškami
Recept od prémiového používateľa
Kuracie indické Garam Masala
Recept od prémiového používateľa
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image David719

Kuracie soté s paprikou

Kuracie prsia na prúžky s červenou a zelenou paprikou servírované na poriadnej dávke čerstvej listovej zeleniny.

35
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kuracie prsia si naklepeme na tenučké plátky, nakrájame na prúžky a dáme do misky

2. Krok

Pridáme 2 PL olivového oleja a pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame a necháme odležať v chladničke

3. Krok

Potom vyberieme z chladničky a dáme na panvicu. Pridáme lyžicu olivového oleja a opekáme na strednom plameni, až kým sa neurobí na mäsku chrumkavá vrstva

4. Krok

Medzitým si nakrájame cibuľu, červenú papriku a zelenú papriku na prúžky. Dáme do druhého hrnca spolu s 3 lyžicami olivového oleja a opekáme na strednom plameni pár minút, kým zeleninka nezmäkne

5. Krok

Ďalej si vymiešame v hrnčeku 200 ml vody s celým kuracím bujónom a 2 lyžicami múky. Pridáme aj štipku soli a ½ lyžičky práškového cesnaku

6. Krok

Keď je mäso opečené, vylejeme na neho do panvice túto zmes, z ktorej sa stane omáčka. Zbytkový nerozpustený bujón, ktorý ostane na dne pohára vyhodíme

7. Krok

Mäsko premiešame v omáčke, pridáme zeleninu z druhého hrnca a všetko dobre poprehadzujeme nech sa všetko dobre obalí do omáčky

8. Krok

Podávame do hlbokého taniera - na dno čerstvý šalát z listovej zeleniny, na to kuracie soté a na okraj nakrájané kúsky bagetky

Ingrediencie
Suroviny
300 g
kuracích pŕs
6 pl
olivového oleja
2 strúčiky
cesnaku
1
červenú cibuľu
červenej papriky
zelenej papriky
2 pl
múky
1
kocku kuracieho bujóna
soľ
cesnaku v prášku (nemusí byť)
Ako príloha
mix čerstvej listovej zeleniny
2
malé celozrnné bagetky