REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/R1CqB9TaJ4E6azrthMVF/ca4a9af6ec0fd7adc35b42c902cb78.jpeg)
Kuracie mäso v aromatickej omáčke
Pripravte si kura trošku iným aromatickým spôsobom a ozvláštnite si všedné jedlo.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 pl olivový olej
- 2 pl maslo
- 100 g Cibuľa
- 1 kg kuracie mäso
- 25 g Podravka Natur na zlaté kurča
- 100 g čerstvá zelená paprika
- 100 g čerstvé paradajky
- 1 kl paprika červená sladká mletá
- 100 ml šľahačka
- 1 kl múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Na dobre rozohriatu panvicu dáme olej aj maslo a dozlatista na tom opražíme najemno nakrájanú cibuľu.
2. Krok
Kuracie mäso posypeme Podravkou Natur a opečieme na cibuľke z oboch strán.
3. Krok
Pridáme papriku nakrájanú na rezance a paradajky nakrájané na kocky.
4. Krok
Posypeme mletou paprikou a prikryté dusíme na miernom ohni. Občasne miešame a podlievame podľa potreby vodou, dokým nie je mäso mäkké.
5. Krok
Nakoniec primiešame smotanu zmiešanú s múkou a krátko povaríme.
6. Krok
Podávanie: Podávame s obľúbenou prílohou (cestoviny, gnocchi,...) a šalátom.