Zdroj: Canva
Kuracie karí s ryžou
Ak neviete, ako pripraviť kuracie mäso s ryžou, ktoré chutí skvele a zároveň je jednoduché na prípravu, toto karí kuracie mäso s ryžou je pre vás to pravé!
Ingrediencie
- 500 g kuracie mäso
 - 1 ks Cibuľa
 - 2 strúčiky Cesnak
 - 2 Lyžice kari korenie
 - 400 ml Kokosové mlieko
 - 2 Lyžice Oleje
 - soľ
 - Korenie
 - Varená ryža
 - koriander
 - petržlenová vňať
 
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie mäso nakrájajte na menšie kúsky a podľa chuti ho osoľte a okoreňte.
Na panvici rozohrejte olej a opečte cibuľu dozlatista.
Pridajte rozdrvený cesnak a smažte ešte niekoľko sekúnd, kým sa neuvoľní jeho aróma.
Na panvicu pridajte kurča a opečte ho zo všetkých strán dozlatista.
Pridajte kari korenie a premiešajte, aby sa korenie rovnomerne rozdelilo na mäso.
Kokosové mlieko nalejte do hrnca a zmes priveďte do varu.
Znížte teplotu a nechajte kurča variť na prikrytej panvici asi 15-20 minút, kým mäso nie je dokonale prepečené a ochutené koreninami.
Počas varenia môžete podľa chuti pridať soľ a korenie a podľa potreby premiešať.
Skontrolujte, či je kurča mäkké, a omáčku podľa potreby dochuťte.
Kuracie karí podávajte s varenou ryžou ako prílohou.
Jedlo ozdobte nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, aby ste získali ďalší chuťový zážitok!
Kuracie mäso s kari ryžou je pripravené!