Kuracia tlačenka
- 240Minút
- 30Počet porcií
Ingrediencie
- 1 ks celé kura
- 2 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 3 ks stopkový zeler
- 1 pl soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 5 ks cesnak
- 20 g číra želatína (prášok)
Postup
Celé kura dáme variť do hrnca na miernom ohni v osolenej vode. Celé kura musí byť ponorené.
Po 2 hodinách pridáme zeleninu, korenie, majoránku a varíme ďalšie 2 hodiny.
Kura vyberieme a oberieme mäso.
Odoberieme 1l vývaru bez tuku.
Z vývaru odoberieme 0,2 dcl a keď dosiahne teplotu 40°C pridáme želatínu.
Napučanú želatínu pridáme do 0,8 dcl (40°C) vývaru a miešame do rozpustenia. Vývar môžeme ešte dochutiť podľa potreby.
Mäso dáme do sáčku, alebo nádoby do ktorej chceme dať tlačenku (napríklad forma na bábovku). Necháme vychladnúť minimálne 24 hodín a môžeme podávať. Dobrú chuť :)
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Kuracia tlačenka
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/DmDZxKD4dKUz83j3WbGp/111e1cdaf4ee4917e933f0a75fb3d4.jpeg)
Celé kura dáme variť do hrnca na miernom ohni v osolenej vode. Celé kura musí byť ponorené.
Po 2 hodinách pridáme zeleninu, korenie, majoránku a varíme ďalšie 2 hodiny.
Kura vyberieme a oberieme mäso.
Odoberieme 1l vývaru bez tuku.
Z vývaru odoberieme 0,2 dcl a keď dosiahne teplotu 40°C pridáme želatínu.
Napučanú želatínu pridáme do 0,8 dcl (40°C) vývaru a miešame do rozpustenia. Vývar môžeme ešte dochutiť podľa potreby.
Mäso dáme do sáčku, alebo nádoby do ktorej chceme dať tlačenku (napríklad forma na bábovku). Necháme vychladnúť minimálne 24 hodín a môžeme podávať. Dobrú chuť :)