Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kurací perkelt s haluškami

90 min
5
REKLAMA

Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.

90 min
5
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Perkelt

  • 2 pl bravčovej masti Pridané do
  • 350 g cibule Pridané do
  • 450 g kuracích pŕs Pridané do
  • 112 pl mletej papriky Pridané do
  • 100 ml vývaru Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
  • 70 g cherry paradajok Pridané do
  • 150 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl škrobu Pridané do

Halušky

  • 2 ks vajec Pridané do
  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 100 ml vlažná voda Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V hlbokej panvici opražíme na masti nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájané kuracie prsia, poriadne ich opečieme. K prsiam pridáme mletú červenú papriku, panvicu stiahneme zo sporáka a dobre premiešame, aby paprika nezhorkla. Panvicu položíme opäť na sporák a podlejeme vodou. Prisypeme na malinké kúsky nakrájanú papriku a paradajky a premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút.

2. Krok

Kým sa nám perkelt varí, pripravíme halušky. V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ. Podľa potreby pridávame vlažnú vodu, až nám vznikne redšie cesto. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky. Polejeme trochou masla.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov