Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty starých materí

Kurací perkelt s haluškami

REKLAMA

Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.

  • 90Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Perkelt

  • 2 pl bravčovej masti Pridané do
  • 350 g cibule Pridané do
  • 450 g kuracích pŕs Pridané do
  • 112 pl mletej papriky Pridané do
  • 100 ml vývaru Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
  • 70 g cherry paradajok Pridané do
  • 150 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 čl škrobu Pridané do

Halušky

  • 2 ks vajec Pridané do
  • 300 g hladkej múky Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 100 ml vlažná voda Pridané do
  • maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

V hlbokej panvici opražíme na masti nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájané kuracie prsia, poriadne ich opečieme. K prsiam pridáme mletú červenú papriku, panvicu stiahneme zo sporáka a dobre premiešame, aby paprika nezhorkla. Panvicu položíme opäť na sporák a podlejeme vodou. Prisypeme na malinké kúsky nakrájanú papriku a paradajky a premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút.

2. Krok

Kým sa nám perkelt varí, pripravíme halušky. V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ. Podľa potreby pridávame vlažnú vodu, až nám vznikne redšie cesto. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky. Polejeme trochou masla.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie stehná na paprikovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12

Kurací perkelt

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 12
Rýchla sviečková omáčka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s kuracím mäsom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie stehná na paprikovej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Hlivový perkelt
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zapekané cestoviny s cuketou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Kurací perkelt s haluškami

Výborný perkelt z kuracích pŕs, ku ktorému sa hodia výborné domáce halušky.

90
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

V hlbokej panvici opražíme na masti nadrobno nasekanú cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájané kuracie prsia, poriadne ich opečieme. K prsiam pridáme mletú červenú papriku, panvicu stiahneme zo sporáka a dobre premiešame, aby paprika nezhorkla. Panvicu položíme opäť na sporák a podlejeme vodou. Prisypeme na malinké kúsky nakrájanú papriku a paradajky a premiešame. Následne prikryjeme pokrievkou a varíme cca 30 minút.

2. Krok

Kým sa nám perkelt varí, pripravíme halušky. V miske vymiešame vidličkou vajcia, múku a soľ. Podľa potreby pridávame vlažnú vodu, až nám vznikne redšie cesto. Cesto pretlačíme cez haluškovač do vriacej osolenej vody. Halušky povaríme 3-4 minúty, vyberieme ich z vody a preložíme do misky. Polejeme trochou masla.

Ingrediencie
Perkelt
2 pl
bravčovej masti
350 g
cibule
450 g
kuracích pŕs
112 pl
mletej papriky
100 ml
vývaru
1 ks
červená paprika
70 g
cherry paradajok
150 ml
smotany na šľahanie
1 čl
škrobu
Halušky
2 ks
vajec
300 g
hladkej múky
1 čl
soli
100 ml
vlažná voda
maslo