Kurací paprikáš

REKLAMA

Absolútna klasika u nás doma. Jednoduchý na prípravu a chuťovo výborný.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • ks kuracie prsia
  • ks cibuľa
  • strúčiky cesnak
  • 200 ml smotana na varenie
  • pl maslo
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • pl mletá červená paprika
  • 200 cestoviny
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na masle si speníme bielu cibuľu.

2. Krok

Medzitým si umyjeme a usušíme kuracie prsia a nakrájame ich na kocky. Pridáme ich k cibuli a restujeme.

3. Krok

Keď je mäso zatiahnuté, posypeme červenou mletou paprikou, korením, soľou a pridáme pretlačený cesnak. Poriadne miešame, aby nám paprika nezhorkla. Následne prilejeme asi pohár horúcej vody, tak, aby sa mäso dusilo.

4. Krok

Kým sa mäso dusí, pripravíme si cestoviny - kolienka podľa návodu na obale. Kto chce, môže si pripraviť halušky, ale cestoviny sú predsa o niečo rýchlejšie.

5. Krok

Keď je mäso mäkké uvarené, znížime teplotu na minimum a pomaly prilievame smotanu vymiešanú s 1 pl hladkej múky a premiešame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

Mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)