REKLAMA
   
Kulajda
Recept na tradičnú českú kulajdu s hríbami.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 400 g zemiaky
 - 3 hrste sušené hríby
 - 250 ml smotana na šľahanie
 - 2 ks vajcia
 - 1 l hovädzí vývar
 - 2 dcl voda
 - 2 pl cukor
 - 2 pl hladká múka
 - 1 pl olej
 - 2 pl maslo
 - 1 čl kmín
 - 2 pl ocot
 - Hŕstka kôpor
 - 4 ks nové korenie
 - 3 ks bobkový list
 - soľ
 - mleté čierne korenie
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
 Na oleji orestujeme nakrájané zemiaky. Pridáme k nim hríby, ktoré sme namočoli do horúcej vody. Spolu restujeme. Podlejeme vodou a dusíme asi 5 minút.
Zdroj: Youtube
2. Krok 
 Prilejeme vývar, pridáme bobkový list, nové korenie, soľ, čierne korenie a kmín. Varíme kým nie sú zemiaky mäkké.
Zdroj: Youtube
3. Krok 
 Pripravíme si z masla a hladkej múky zásmažku. Do svetlej zásmažky prilejeme smotanu a poriadne rozmiešame. Takto pripravené zásmažku nalejeme do polievky a premiešame.
Zdroj: Youtube
4. Krok 
 Polievku prevaríme aspoň 10 minút. Na dochutenie pridáme cukor a ocot. Do vriacej polievky rozklepneme vajíčka a vidličkou rozmiešame. Na záver už len do polievky pridáme nasekaný kôpor a môžeme podávať.
Zdroj: Youtube