REKLAMA
   
Krémové rizoto s hubami
Jeden z našich obľúbených letných receptov je jednoznačne toto krémové rizoto. Neváhaj a vyskúšaj aj ty.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
6
 - 400 g ryža
 - 250 g huba
 - 1 ks Cibuľa
 - 250 ml smotana na varenie
 - 500 ml vývar z hríbov
 - 150 g butter v3
 - 1 čl soľ
 - 1 čl mleté čierne korenie
 - za hrsť petržlen
 - 1 pl olivový olej
 - 2 pl syr Grana Padano strúhaný
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 60 min.
1. Krok 
  POSTUP: Cibuľu očistíme, nakrájame a opečieme na olivovom oleji.
2. Krok 
  Hríby taktiež očistíme, hlavičky nakrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli.
3. Krok 
  Zvyšné časti hríbov zalejeme vodou a varíme 10 minút.
4. Krok 
  K opečenej cibuli a hríbom pridáme ryžu, ktorú postupne zalievame vývarom z hríbov. Následne pridáme soľ a korenie.
5. Krok 
  Keď je ryža mäkká, zalejeme ju smotanou a pridáme maslo.
6. Krok 
  Za stáleho miešania varíme, aby sa chute spojili.
7. Krok 
  Nakoniec pridáme Grana padano a naposledy premiešame.
8. Krok 
  SERVÍROVANIE: Rizoto servírujeme do hlbokého taniera. Posypeme syrom Grana padano a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
9. Krok 
  "Famózne krémové rizoto, chutí skoro ako to pravé talianske."