REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/SGbYW71hXMAaE76pt8Sm/006030f53c7cdb76f123e529405228.jpeg)
Zdroj: Canva
Krémové hríbové rizoto
30 min
6
Recept na rýchle krémové rizoto s hubami
30 min
6
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g ryža Arborio
- 2 hrnčeky čerstvé huby
- 2 pl olivový olej
- 1 pl maslo
- 1 ks cibuľa
- 3 dl biele víno
- 1 l zeleninový bujón
- 100 g nastrúhaného parmezánu
- 1 hrsť petržlen
- soľ
- mleté čierne korenie

REKLAMA
Postup
1. Krok
Olivový olej a maslo zohrejeme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme ju do sklovita.
2. Krok
Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Ryžu podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Pridáme na plátky nakrájané huby. Postupne začneme prilievať horúci vývar. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.
3. Krok
Potom panvicu odstavíme z plameňa a primiešame nastrúhaný parmezán, naseknú petržlenovú vňať. Ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.
4. Krok
Rizoto dozdobíme petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu.
Ja som namiesto ryži urobil s bulgurom a robievam i s pohankou a obe sú fantastické