REKLAMA

Zdroj: Canva

Krémové hríbové rizoto

Recept na rýchle krémové rizoto s hubami

REKLAMA
Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Recept nájdeš v tomto článku

Ako vždy uvariť dokonalú ryžu? Dôležité sú správne pomery, ideálny čas a hrniec

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g ryža Arborio Pridané do
  • 2 hrnčeky čerstvé huby Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 dl biele víno Pridané do
  • 1 l zeleninový bujón Pridané do
  • 100 g parmezán Pridané do
  • 1 Hŕstka petržlen Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Olivový olej a maslo zohrejeme v hlbšej panvici. Pridáme nadrobno posekanú cibuľku a opražíme ju do sklovita.

2. Krok

Pridáme ryžu a miešaním ju necháme dobre obaliť v oleji. Ryžu podlejeme vínom a necháme ho odpariť. Pridáme na plátky nakrájané huby. Postupne začneme prilievať horúci vývar. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku a takto pokračujeme zhruba 20 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.

3. Krok

Potom panvicu odstavíme z plameňa a primiešame nastrúhaný parmezán, naseknú petržlenovú vňať. Ochutnáme a ak treba dochutíme soľou a korením.

4. Krok

Rizoto dozdobíme petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu.

Komentáre (1)

Anton_Suchan 19. 5. 2023

Ja som namiesto ryži urobil s bulgurom a robievam i s pohankou a obe sú fantastické

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov