REKLAMA

Zdroj: whitewish via iStockPhotos

Kórejské rezance "Jajangmyeon" s bravčovým mäsom a fazuľovou pastou

Toto tradičné kórejské jedlo pripravujem veľmi rada. Jajangmyeon je výdatné a sýte jedlo plné chuti a pohodlia. Tento recept som sa naučila počas môjho pobytu v Južnej Kórei. Je naozaj zaujímavé vidieť, ako sa z jednoduchých ingrediencií dá vytvoriť jedlo plné hĺbky a charakteru. Objatie v miske, ak chcete.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 Porcie Rezance (udon alebo ramen) Pridané do
  • 2 Tablespoon rastlinný olej Pridané do
  • 200 g Bravčový bôčik nakrájaný na drobné kocky Pridané do
  • 1 nakrájané na kocky Cibuľa Pridané do
  • 1 malé Nakrájané cukety Pridané do
  • 2 nakrájané na kocky zemiaky Pridané do
  • 4 Tablespoon Chūnjang (čínska pasta z čiernych fazúľ) Pridané do
  • 2 Tablespoon cukor Pridané do
  • 2 Šálky voda Pridané do
  • 1 Tablespoon Kukuričný škrob (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Kórejský recept Jajangmyeon si vyžaduje niekoľko krokov a niekoľko ingrediencií, ale celkovo je tento recept pomerne jednoduchý. Dávajte len pozor, aby ste ingrediencie neprevarili, aby si zachovali svoju štruktúru. Jajangmyeon je obľúbené jedlo v kórejskej kuchyni. Často sa konzumuje na Čierny deň, sviatok slobodných, a spomína sa v mnohých kórejských drámach. Súčasťou krásy tohto receptu je jeho flexibilita - môžete pridať takmer akúkoľvek zeleninu, ktorú máte po ruke, a vždy je to hit. Vďaka tomu je to skvelý každodenný pokrm, ktorý si vždy radi pripravíte.

2. Krok

Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale. Je dôležité, aby ste ich neprevarili, inak v omáčke zmäknú.

3. Krok

Kým sa cestoviny varia, rozohrejte olej na veľkej panvici a bravčový bôčik na ňom opečte do hneda a do chrumkava. Tu sa objavia prvé vrstvy chuti.

4. Krok

Pridajte cibuľu, cuketu a zemiaky a za občasného miešania smažte asi 5 minút, kým nezačnú hnednúť. Zelenina by nemala byť príliš mäkká, určitá štruktúra dodá pokrmu hĺbku.

5. Krok

Teraz pridajte chūnjang. Osmaží sa na panvici, aby sa zintenzívnila jeho aróma a znížila horkosť čiernej fazuľovej pasty. Cukor pomáha dosiahnuť príjemnú rovnováhu medzi sladkým a slaným.

6. Krok

Vmiešajte vodu a škrob a povarte. Škrob pomáha zahusťovať omáčku, ale ak máte radšej redšiu omáčku, môžete ho vynechať.

7. Krok

Keď má omáčka požadovanú konzistenciu, pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte.

8. Krok

Kórejský pokrm Jajangmyeon rozdeľte do dvoch misiek a podávajte. Vychutnajte si jedlo!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Na panvici

1222 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov