REKLAMA

Koláče s trojitou plnkou a chrumkavou cukrovou kôrkou

Tvaroh, čokoláda a džem. Tri najobľúbenejšie plnky v jednom koláči s chrumkavou cukrovou kôrkou. 😊 Ľahučké, veľmi chutné cesto, podobajúce sa brioškovému, fantasticky ladí s bohatou sladučkou plnkou. U nás doma ich deti zbožňujú😊

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Cesto

  • 500 g múka Pridané do
  • 100 g maslo rozpustené Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 3 pl cukor práškový Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Plnka

  • 250 g tvaroh jemný Pridané do
  • 2 pl cukor práškový Pridané do
  • 1 pl puding vanilkový (v prášku) Pridané do
  • 1 bal cukor vanilkový Pridané do
  • čokoláda biela Pridané do
  • čokoláda mliečna Pridané do
  • podľa chuti lekvár (džem) Pridané do

Na vrch

  • 100 ml Hnedý cukor trstinový Pridané do
  • 1 ks bielok Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor a soľ. Pridáme tekuté maslo, žĺtok, med a v mlieku napučané droždie. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto premiesime krátko do tvaru bochníka a dáme cca na 1 h kysnúť na teplejšie miesto. Toto cesto kysne trochu pomalšie, preto tá 1 hodina🙂

2. Krok

Kým cesto kysne, pripravíme všetko ostatné. Na tvarohovú plnku zmiešame tvaroh, 2 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor a 1 kopcovitú PL pudingového prášku. Ďalej vašu obľúbenú marmeládu, najlepšie na pečenie aby nevytiekla. Ďalej bielu a mliečnu čokoládu, ktorú nalámeme na kocky. A napokon na "obalenie" hnedý cukor. Hnedý cukor preto, lebo sa upečie krásne do chrumkava, má chuť podobnú karamelu a výborne to spolu potom aj ladí👍

3. Krok

Nakysnuté cesto vyklopíme na trocha pomúčenú dosku, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí a každé cesto s minimom múky ešte raz premiesime krátko do bochníka. S cestom ihneď pracujeme ďalej. Bochníček vyvaľkáme na hrúbku 4-5 mm, najprv dáme za 1 PL tvaroh, potom čokoládu, džem a po 2-3 kocky čokolády. Cesto poriadne uzavrieme a ukladáme na pomúčenú dosku s uzavretou časťou nadol. Pre lepšiu predstavu postupu si môžete pozrieť aj video🙂

4. Krok

Po naplnení každý jeden koláč s vrchnou stranou namočíme do bielka a potom následne do cukru, ktorý sa naň krásne nalepí :-) Koláče uložíme na plech s papierom ďalej od seba cukrovou stranou nahor. Následne urobíme do každého koláča nožnicami 3 hlbšie strihy tak, aby sa plnka pozdĺž dala vidieť. Napokon necháme koláče 20 minút podkysnúť a medzitým si predhrejeme aj rúru na 180 °C. Potom koláče pečieme 25 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.

5. Krok

Koláče sú fantastické! Cesto je podobné brioškovému, je ľahučké a veľmi chutné. Plnky je viac než dosť, tak ako sa na jeden koláč patrí :-) No a ako bonus chrumkavý cukrový povrch s nádychom karamelu🙂 Čo viac si priať?? Najlepšie sú v deň pečenia, ale aj na druhý deň sú výborné. Verím, že Vám budú chutiť! Dobrú chuť ;-)

6. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com

Komentáre (2)

Xenia 19. 4. 2022

Určite vyskúšam.

Gerta 18. 4. 2022

Vyzerá fakt lákavo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4455 receptov

Mäsité jedlá

2120 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

916 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov