REKLAMA

Koláč zo špaldovej múky s tvarohom

Vláčny a ochutený tvarohom

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

Korpus

  • 5 vajce Pridané do
  • 30 g kokosový cukor Pridané do
  • 3 PL repkový olej Pridané do
  • 2 polievková lyžica vlažná voda Pridané do
  • 70 g špaldová hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžice kakao Pridané do
  • 1 balík bezfosfátový prášok do pečiva Pridané do

Plnka

  • 250 g jemný odtučnený tvaroh Pridané do
  • 90 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 lyžička mletej vanilky Pridané do
  • ovocie Pridané do
  • orechy na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Použila som okrúhlu formu s priemerom 26cm.

2. Krok

Vajíčka si vyšľaháme s cukrom.

3. Krok

Pridáme olej a vodu a zamiešame.

4. Krok

Ďalej pridáme múku, karob a prášok do pečiva. Všetko dôkladne vyšľaháme.

5. Krok

Formu si vystelieme papierom na pečenie a cesto vylejeme.

6. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/30 minút alebo podľa potreby.

7. Krok

Vyberieme a necháme vychladnúť.

8. Krok

Tvaroh, smotanu a vanilku si vymiešame.

9. Krok

Navrstvíme na tortu. Ozdobíme ovocím a mletými orechami.

10. Krok

Ak si zvolíte formu s menším priemerom, tak si korpus môžete prerezať na dve polovice. Odporúčam, ale dvojnásobne množstvo plnky.

11. Krok

Alebo môžte zvoliť aj nepečenú verziu, kde namiesto cesta použijete piškóty, ktoré budete striedať s plnkou. Taktiež dvojnásobne množstvo. A pomedzi si môzte dať aj čerstvé ovocie.

12. Krok

Tortu vložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky a tak podávame.

13. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov