REKLAMA
   
Klasické zázvorky
Zázvorky sú krásne mäkké hneď po upečení, potom postupne tvrdnú. Po dlhšom odležaní cca o 2-3 týždne opäť zmäknú. Zázvorky preto zvyčajne pečiem ako prvé pečivo pred Vianocami.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
40
 - 2 ks vajcia
 - 1 žĺtok
 - 250 g práškový cukor
 - 2 čl mletý zázvor
 - 350 g polohrubá múka
 - 1⁄2 čl kypriaci prášok
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 55 min.
1. Krok 
  Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia so žĺtkom a cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zázvorom a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu pri izbovej teplote odpočinúť.
2. Krok 
  Na dostatočne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta pomocou valčeka plát s hrúbkou asi 5 mm. Pomocou formičiek vykrájame zázvorky a prenesieme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Zázvorky necháme na plechoch asi 2 hodiny, najlepšie však do druhého dňa zaschnúť.
3. Krok 
  Vložíme do vyhriatej rúry na 150C asi 15 minút. Zázvorky necháme vychladnúť.