REKLAMA

Zdroj: Dar1930 from Getty Images

Kapor na masle

Toto jedlo - kapor na masle - je pre mňa neodmysliteľne spojené s Vianocami a tradične sa objavuje na našom štedrovečernom stole.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kus Kapor Pridané do
  • 150 g maslo Pridané do
  • citrónová šťava Pridané do
  • čerstvý kôpor Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Kapor sa najprv umyje a vypitvá. Po očistení ho osolím a okorením.

2. Krok

Potom kapra potriem citrónovou šťavou, ktorá dodá mäsu sviežu a mierne kyslú chuť. Potom kapra nechám asi 15 minút odležať.

3. Krok

Medzitým predhrejte rúru na 200 °C. Po čakaní potriem kapra rozpusteným maslom a vložím ho do rúry. Pečiem ho asi hodinu a pol, kým nie je zlatistý. Počas pečenia kapra občas potieram maslom a jeho vlastnou šťavou, aby mäso zostalo šťavnaté.

4. Krok

Po vytiahnutí z rúry kapra posypem čerstvým kôprom a podávam so zeleninou a zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

276 receptov

Mascarpone

352 receptov

Obed

5002 receptov

Mäsité jedlá

2301 receptov

Dezert

3897 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Na panvici

1291 receptov