REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Kačacia pečeň s karamelizovaným jablkom a rozmarínom

Kačacia pečienka je úlne jednoduchá a mimoriadne chutná. Výborne sa k nej hodí opečený chlebík a pohárik červeného vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g kačacia pečeň Pridané do
  • 50 ml brandy Pridané do
  • 4 ks jablko Pridané do
  • 2 čl tymián Pridané do
  • 4 pl hnedý cukor Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme jablká a pečienku. Jablká ošúpeme, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Jadrovník vyrežeme. Potom ich nakrájame na plátky.

2. Krok

Pečienku nakrájame teplým nožom, aby sa nerozdrobila na približne 1cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán.

3. Krok

Pečieme ju zhruba 5 minút z každej strany na suchej panvici, pretože púšťa veľa vlastnej šťavy.

4. Krok

Po upražení pečienku vyberieme nabok z panvice a zlejeme 2/3 tuku. Na zvyšnom tuku orestujeme jablká, ocukríme, pridáme tymián a necháme skaramelizovať. Na záver prilejeme brandy, ktorý necháme ho vyredukovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov