REKLAMA

Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.

Kačacia pečeň s karamelizovaným jablkom a rozmarínom

Kačacia pečienka je úlne jednoduchá a mimoriadne chutná. Výborne sa k nej hodí opečený chlebík a pohárik červeného vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g kačacia pečeň Pridané do
  • 50 ml brandy Pridané do
  • 4 ks jablko Pridané do
  • 2 čl tymián Pridané do
  • 4 pl hnedý cukor Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv si pripravíme jablká a pečienku. Jablká ošúpeme, umyjeme a rozkrojíme na štvrťky. Jadrovník vyrežeme. Potom ich nakrájame na plátky.

2. Krok

Pečienku nakrájame teplým nožom, aby sa nerozdrobila na približne 1cm hrubé plátky, ktoré osolíme a okoreníme z oboch strán.

3. Krok

Pečieme ju zhruba 5 minút z každej strany na suchej panvici, pretože púšťa veľa vlastnej šťavy.

4. Krok

Po upražení pečienku vyberieme nabok z panvice a zlejeme 2/3 tuku. Na zvyšnom tuku orestujeme jablká, ocukríme, pridáme tymián a necháme skaramelizovať. Na záver prilejeme brandy, ktorý necháme ho vyredukovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4240 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov