REKLAMA

Zdroj: Canva

Jelení guláš s knedľou

Perfektný jelení guláš varený s brusnicami, zeleninou, vínom a knedľou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg jelenie mäso Pridané do
  • 200 ml červené suché víno Pridané do
  • 500 ml hovädzí vývar Pridané do
  • 60 g údená slanina Pridané do
  • 3 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 pl brusnicový džem Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 1 ks petržlen Pridané do
  • pimiento Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • mletej rasce Pridané do
  • rozmarín Pridané do
  • borievky Pridané do
REKLAMA

Postup

210 min.
1. Krok

Slaninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji.

2. Krok

K nej pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.

3. Krok

Následne pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú restujeme do zlatista.

4. Krok

Do hrca pridáme pretlačený cesnak, nové a čierne korenie, rozmarín, bobkový list a borievky.

5. Krok

Jelenie mäso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme ho k zeleninovému základu.

6. Krok

Kúsky mäsa necháme zatiahnuť, osolíme ich a pridáme ešte brusnice, rascu a mletú papriku.

7. Krok

Najprv mäso podlejeme vínom a počkáme chvíľu, kým sa odparí alkohol. Potom ho podlejeme trochou vývaru - len tak, aby bolo mäso zakryté.

8. Krok

Jelení guláš dusíme na slabom ohni, pod pokrievkou do mäkka približne 2 až 3 hodiny. Nezabudneme ho občas premiešať.

9. Krok

Guláš servírujeme s knedľou, plátkom citróna a brusnicovým džemom.

Komentáre (1)

ZdendoOhlreich 24. 7. 2023

3 hodiny dusit jelena?To by musel si ten jelen.pamätat este Robina Hooda.Inak podla surovin je to dobry recept.Pimiento neviem co je,ujo Google to zisti.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov