REKLAMA
   
Jazmínová ryža - základný recept
Recept na perfektne urobenú jazmínovú ryžu
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 2 šálky jazmínovej ryže
 - 21⁄2 šálky studenej vody
 - 1 čl soľ
 - 1 bujón
 - 1 čl extra panenského olivového oleja
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 40 min.
1. Krok 
 Ryžu dobre prepláchnite v sitku, kým nebude voda číra.
Zdroj: Youtube
2. Krok 
 Vložte ryžu do hrnca, pridajte vodu, zapnite oheň a niekoľkokrát premiešajte. Pridajte soľ a bujón a extra panenský olivový olej, miešajte, kým sa bujón úplne nerozpustí. Počkajte, kým nezačne vrieť.
Zdroj: Youtube
3. Krok 
 Keď začne vrieť, naposledy premiešajte, hrniec prikryte, znížte teplotu na nízku a nastavte časovač na 17 minút. Otvorením veka unikne všetka para a ryža nebude taká skvelá, takže nechávajte hrniec stále zatvorený. Po 17 minútach hrniec zložte z horúceho horáka a nechajte 20 minút odpočívať, stále zavreté. Po tomto čase by mala byť ryža hotová a pripravená na jedenie. Pokiaľ treba, ryžu dosoľte. Dobrú chuť !
Zdroj: Youtube