dní
hod.
min.

Jahodový cheesecake s bielou čokoládou

REKLAMA

Svieži, jahodový cheesecake s bielou čokoládou, čo viac dodať :)

  • 120Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 maslové sušienky
  • 100 maslo
  • 500 mascarpone
  • 175 Philadelphia krémový syr
  • 200 kyslá smotana
  • 300 biela čokoláda
  • ks vajec
  • 500 jahody (mala som mrazené)
  • trochu javorového sirupu / cukru
REKLAMA

Postup

1. Krok

Všetky ingrediencie izbovej teploty!

2. Krok

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť.

3. Krok

Sušienky rozdrvíme (najlepšie v mixéri) na jemnú hmotu a pridáme roztopené maslo. (Hmota musí byť viac lepkavá ako suchá, takže záleží aj od sušienok, podľa toho treba pridať viac/menej masla, tak aby sa hmota dala utlačiť na spodok formy a netrúsila sa).

4. Krok

Medzitým vymiešame (všetko izbovej teploty, teda aspoň 1h pred pečením vybrať z chladničky) mascarpone, Philadelphiu, kyslú smotanu (miešam mixérom), pridáme vajcia a vychladnutú bielu čokoládu (ja už cukor nepridávam, lebo biela čoko je dosť sladká, ani samotný koláčik nie je až taký sladký, ale nám to nevadilo, pravé naopak aspoň sme neboli presladení).

5. Krok

Vymiešanú zmes vylejeme na sušienkový základ a pečieme na 150°C 50' (cheesecake je hotový, keď boky koláčika začínajú chytať do zlatista).

6. Krok

Cheesecake necháme po upečení aspoň 1h vychladnúť v otvorenej trúbe, potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dáme na noc do chladničky.

7. Krok

Na vrch som dala len povarené mrazené jahody s trochou cukru podľa chuti (keďže som nechcela pridávať želatínu, škrob ani nič, nechala som polevu iba tak a polievala som každý kúsok koláčika osobitne po rozkrojení).

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0
3 months ago

vyskúšali sme tvoj recept a bolo to suprové :)

Top kategórie