REKLAMA
Jahodovo - tvarohové rezy
Bezlepkové 😍 Ľahké, svieže, zjedia sa ihneď
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Suroviny
- 6 vajec
- Štipka soli
- 1⁄2 kypriaci prášok do pečiva
- 30 ml vody
- 30 ml oleja
- 100 g cukru
- 80 g ovsenej bezlepkovej múky natural Jihlava
- 20 g kakaa
Tvarohový krém s jahodami
- 500 g roztierateľný tvaroh
- 250 ml smotana na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 250 g jahôd
- Štipka pravej vanilky
- voliteľné stužovač šľahačky
Ďalej ešte potrebujeme
- 4 Lyžice jahodový džem na potretie korpusu lyžice
- 100 g mliečna čokoláda použila som callebaut
- 30 g kokosový olej
- lyofilizované jahody
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Veľkosť plechu: 37x29 cm
2. Krok
Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, pridáme vodu s olejom. Ďalej pridáme múku s práškom do pečiva a s kakaom. Ručne primiešame vyšľahané bielka. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme približne 15 minút na 180 °. Upečený, vychladený korpus natrieme jahodovým džemom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s tvarohom, s cukrom a s vanilkou. Jahody nakrájame (ja som nakrájala na plátky) a pridáme ku krému. Krém nanesieme na korpus. Čokoládu si roztopíme s kokosovým olejom a opatrne rozotrieme na krém. Môžeme ho posypať lyofilizovanými jahodami.
3. Krok
Dáme zachladiť 🍓
4. Krok
Dobrú chuť 😍