REKLAMA
   
Jablková žemľovka
Výborná
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
9
 - 500 g vianočka
 - 1 vajce
 - 95 kryštálový cukor
 - 25 g rozpustené maslo
 - 25 g rozpustené maslo
 - 100 ml mlieko
 - 200 ml smotana na varenie
 - 500 g odtučnený tvaroh
 - 3 žĺtko
 - 50 g práškový cukor
 - 3 kus jablko
 - 1 vanilkový cukor
 - 2 kl škorica
 - 3 vaječné bielka
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 70 min.
1. Krok 
  Zmiešame 1 vajce, 1 žĺtko, 25g cukru, 25g masla, smotanu a mlieko. Nakrájame vianočku na drobné kusy a poriadne namočíme do pripravenej zmesi. Pripravíme so tvarohovú vrstvu. Dve žĺtka s práškový cukrom rozmiešame a pridáme tvaroh. Na jblkovú časť len postrúhame jablká a primiešame vanilínový cukor so škoricou. Na spodok zapekacej misky dáme vrstvu namočenej vianočky. Pridáme vrstvu jabĺk, použijeme všetky jablká. Na to pridáme tenkú vrstvu tvarohu, znovu vianočka, zvyšok tvarohu a opäť vianočku. Dáme piecť na 35 min pri 160°C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov a 70g cukru. Sneh pridáme na upečenú žemľovku a necháme ešte 10 min zapiecť pri 180°C.
2. Krok 
  Dobrú chuť kamoši!