REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/iXIfKqXu-F2xsNvVy3YW/0d62a8d64a66d7a240798049f7739c.jpeg)
Jablková žemľovka
Výborná
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
9
- 500 g vianočka
- 1 vajce
- 95 kryštálový cukor
- 25 g rozpustené maslo
- 25 g rozpustené maslo
- 100 ml mlieko
- 200 ml smotana na varenie
- 500 g odtučnený tvaroh
- 3 žĺtko
- 50 g práškový cukor
- 3 kus jablko
- 1 vanilkový cukor
- 2 kl škorica
- 3 vaječné bielka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Zmiešame 1 vajce, 1 žĺtko, 25g cukru, 25g masla, smotanu a mlieko. Nakrájame vianočku na drobné kusy a poriadne namočíme do pripravenej zmesi. Pripravíme so tvarohovú vrstvu. Dve žĺtka s práškový cukrom rozmiešame a pridáme tvaroh. Na jblkovú časť len postrúhame jablká a primiešame vanilínový cukor so škoricou. Na spodok zapekacej misky dáme vrstvu namočenej vianočky. Pridáme vrstvu jabĺk, použijeme všetky jablká. Na to pridáme tenkú vrstvu tvarohu, znovu vianočka, zvyšok tvarohu a opäť vianočku. Dáme piecť na 35 min pri 160°C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov a 70g cukru. Sneh pridáme na upečenú žemľovku a necháme ešte 10 min zapiecť pri 180°C.
2. Krok
Dobrú chuť kamoši!