REKLAMA

Jablková žemľovka

Výborná

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
9
  • 500 g vianočka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 95 kryštálový cukor Pridané do
  • 25 g rozpustené maslo Pridané do
  • 25 g rozpustené maslo Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • 500 g odtučnený tvaroh Pridané do
  • 3 žĺtko Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 3 kus jablko Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 2 kl škorica Pridané do
  • 3 vaječné bielka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Zmiešame 1 vajce, 1 žĺtko, 25g cukru, 25g masla, smotanu a mlieko. Nakrájame vianočku na drobné kusy a poriadne namočíme do pripravenej zmesi. Pripravíme so tvarohovú vrstvu. Dve žĺtka s práškový cukrom rozmiešame a pridáme tvaroh. Na jblkovú časť len postrúhame jablká a primiešame vanilínový cukor so škoricou. Na spodok zapekacej misky dáme vrstvu namočenej vianočky. Pridáme vrstvu jabĺk, použijeme všetky jablká. Na to pridáme tenkú vrstvu tvarohu, znovu vianočka, zvyšok tvarohu a opäť vianočku. Dáme piecť na 35 min pri 160°C. Zatiaľ si vyšľaháme sneh z bielkov a 70g cukru. Sneh pridáme na upečenú žemľovku a necháme ešte 10 min zapiecť pri 180°C.

2. Krok

Dobrú chuť kamoši!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1291 receptov