REKLAMA
   
Zdroj: FB: Domácí pekárna - Recepty
Houstičky
Domáce houstičky sú vždy mäkké vnútri a mimoriadne chrumkavé zvonka. Sú ideálne na raňajky, k desiati alebo k obedu i večeri.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
12
 - 500 g múka
 - 1 Lyžica Soľ
 - 1 Lyžica cukor
 - 1 Balenie sušené droždie
 - 2 Lyžice olej
 - 300 ml Teplá voda
 - mak
 - 1 ks vajce
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 115 min.
1. Krok 
  Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ, cukor a droždie.
2. Krok 
  Pridajte olej a postupne pridávajte teplú vodu, kým sa nevytvorí hladké cesto.
3. Krok 
  Pokryte cesto a nechajte ho kysnúť približne hodinu a pol, kým nedorastie na dvojnásobok svojho objemu.
4. Krok 
  Po vykysnutí cesto rozdelte na 12 rovných častí.
5. Krok 
  Na pomúčnenom doske rozvaľkáme kúsky a vždy tri valečky prepleteme do žemle ako stvol.
6. Krok 
  Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme makom.
7. Krok 
  Piecť v predhriatej rúre na 200 stupňov približne 15 minút.