Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

REKLAMA
  • 45Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 150 g losos Pridané do
  • 50 g quinoa Pridané do
  • 20 g ľadový šalát Pridané do
  • 1 g klíčky mungo Pridané do
  • 1 g výhonky: cvikla a cesnak Pridané do
  • 20 g šalátová uhorka Pridané do
  • 2 ks pomaranč Pridané do
  • 5 g med Pridané do
  • 1 g koriander Pridané do
  • 10 g maslo Pridané do
  • 1 g tymián Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Ľahký letný šalát s grilovaným lososom: quinou si necháme napučať zalejeme 1.5 násobkom vriacej vody, pridáme soľ a necháme prikryté tak pol hodinu, potom ju premiešame. Zatiaľ si pripravíme šalát, nakrájame si ľadový šalát, uhorky na rezance. V mise pomiešame všetky klíčky aj ľadový šalát, uhorky, nasekaný koriander alebo zelerovú vňať. Lososa osolíme, okoreníme a dáme na gril. Lepšie je použiť podložku na grilovanie, losos je veľmi jemná ryba, grilujeme ho z oboch strán tak 2-3 minúty. Dáme na lososa vetvičku tymianu a plátok masla a necháme odpočívať v alobale.

2. Krok

Pomarančová redukcia: na rozpálenú panvicu dáme pomarančovú šťavu z dvoch pomarančov, pridáme biele víno, med a redukujeme.

3. Krok

Servírovanie: v miske zmiešame quinou, pripravený šalát, osolíme. Pridáme redukciu na ochutenie šalátu. Šalát servírujeme do krúžku, na vrch dáme lososa, dozdobíme citrónom a pokvapkáme redukciou.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

dik za recept, ukladam

Podobné recepty

Losos so zeleninovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Losos so zeleninovým šalátom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Pstruh s opekanými zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pstruh s opekanými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Losos so zeleninovým šalátom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Losos so zeleninovým šalátom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Losos s pistáciovou krustou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečený losos s feniklom a paradajkami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19

Losos v horčicovo medovej marináde so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 19
Pstruh s opekanými zemiakmi
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pstruh s opekanými zemiakmi

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Adrian.r_kitchen

Grilovaný losos quinoa šalát pomarančová redukcia

45
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Ľahký letný šalát s grilovaným lososom: quinou si necháme napučať zalejeme 1.5 násobkom vriacej vody, pridáme soľ a necháme prikryté tak pol hodinu, potom ju premiešame. Zatiaľ si pripravíme šalát, nakrájame si ľadový šalát, uhorky na rezance. V mise pomiešame všetky klíčky aj ľadový šalát, uhorky, nasekaný koriander alebo zelerovú vňať. Lososa osolíme, okoreníme a dáme na gril. Lepšie je použiť podložku na grilovanie, losos je veľmi jemná ryba, grilujeme ho z oboch strán tak 2-3 minúty. Dáme na lososa vetvičku tymianu a plátok masla a necháme odpočívať v alobale.

2. Krok

Pomarančová redukcia: na rozpálenú panvicu dáme pomarančovú šťavu z dvoch pomarančov, pridáme biele víno, med a redukujeme.

3. Krok

Servírovanie: v miske zmiešame quinou, pripravený šalát, osolíme. Pridáme redukciu na ochutenie šalátu. Šalát servírujeme do krúžku, na vrch dáme lososa, dozdobíme citrónom a pokvapkáme redukciou.

Ingrediencie
150 g
losos
50 g
quinoa
20 g
ľadový šalát
1 g
klíčky mungo
1 g
výhonky: cvikla a cesnak
20 g
šalátová uhorka
2 ks
pomaranč
5 g
med
1 g
koriander
10 g
maslo
1 g
tymián
soľ
korenie
1 ks
citrón