REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom

Grécka musaka s baklažánom a mletým mäsom je chutný recept pre každého, kto má rád tradičnú grécku kuchyňu. Je to typické grécke jedlo a je vynikajúce teplé aj studené.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 kg Lilku Pridané do
  • 500 g Mleté hovädzie alebo bravčové mäso Pridané do
  • 1 pohár paradajkový pretlak Pridané do
  • 12 šálka Olivový olej Pridané do
  • 12 pohára biele víno Pridané do
  • 2 Lyžice sušené oregano Pridané do
  • 2 Lyžice Sušený tymián Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 šálky biely jogurt Pridané do
  • 6 ks vajce Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.

Baklažány nakrájajte na tenké plátky a vložte ich na 2-3 minúty do vriacej osolenej vody. Potom ich sceďte a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte ich na oleji, potom pridajte mäso a restujte, kým sa nezmení farba. Pridáme paradajkový pretlak, víno a korenie a dusíme asi 15 minút. V miske zmiešajte jogurt s vajíčkami a dochuťte soľou a korením. Do zapekacej misy vložte polovicu plátkov baklažánu, pridajte polovicu mäsovej zmesi a potom opäť vrstvu baklažánu a mäsa. Nakoniec pridajte jogurtovú zmes. Pečte v rúre pri teplote 180 stupňov približne 45 minút alebo do zlatista.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4992 receptov

Dezert

3866 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Raňajky

1570 receptov

Rýchle jedlá

4270 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Jesenné

767 receptov

Lacné jedlá

1559 receptov