REKLAMA

Zdroj: Casiana Malaia's Images from Canva

Gnocchi s paradajkovou omáčkou

Moje gnocchi už dávno nie sú tvrdé a ťažké, ale naopak nadýchané, jemné a chutné. Kľúčom je správne množstvo múky a zemiakov. A samozrejme paradajková omáčka, bez ktorej by to neboli tie pravé gnocchi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg zemiakov Pridané do
  • 300 g múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • čerstvý strúhaný parmazán Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 100 g masla Pridané do
  • bazalkové listy Pridané do
  • cherry paradajky Pridané do
  • strúhaný syr na posypanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme, uvaríme a popučíme. Keď sú ešte teplé, pridáme múku, vajce, soľ, korenie a výsledné cesto necháme odpočívať aspoň 30 minút.

2. Krok

Cesto vyvaľkáme do tenkých prúžkov a nakrájame na malé kúsky. Každý kúsok potom pomocou vidličky popučíme, aby sme vytvorili charakteristický tvar gnocchi.

3. Krok

V hrnci uvaríme gnocchi v osolenej vode - cca 3 minúty, pokiaľ nevyplávajú na vrch.

4. Krok

Na panvici roztopíme maslo, pridáme nakrájané cherry paradajky a trochu bazalkových listov. V tejto omáčke potom opečieme uvarené gnocchi.

5. Krok

Pred podávaním gnocchi posypeme čerstvo strúhaným syrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov