Gingerbread cookies

REKLAMA

Tradičné Americké vianočné koláčiky, sa u nás zjedia skôr než medovníčky.

  • 40Minút
  • 10Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 3 hrnčeky hladkej múky Pridané do
  • 1 čl sódy bikarbóny Pridané do
  • štipku soli Pridané do
  • 1 čl mletého zázvoru Pridané do
  • 1 pl škorice Pridané do
  • štipku muškátového orecha Pridané do
  • 240 g zmäknutého masla Pridané do
  • 150 g cukru Pridané do
  • 180 ml tekutého medu alebo melasy ( hrnčeka) Pridané do
  • 1 čl vanilkového extraktu Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Vo veľkej mise si zmiešame najprv suché ingrediencie - múku, sódu bikarbonu, soľ, mletý zázvor, škoricu a muškátový oriešok. Kto má rád, môže pridať aj štipku mletých klinčekov.

2. Krok

V druhej mise si elektrickým šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Následne prilievame med (alebo melasu) a vanilkový extrakt.

3. Krok

Za stáleho šľahania potom pridávame po lyžiciach múčnu zmes. Hotové cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku a zabalíme ho do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne 1-2 hodiny. Ak sa ponáhľate, môžete ho hodiť na 20 minút do mrazničky.

4. Krok

Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary formičkami na medovníčky. Ja používam iba veľké formičky. Niekedy dám zvieratám aj oči v podobe neroztekavých čokoládových kúskov, ktoré inak používam do Chocolate chip cookies.

5. Krok

Vykrojené gingerbread cookies ukladáme na plech s papierom na pečenie. Ak ste pracovali s cestom pomaličky a stihlo zmäknúť, dajte vykrojené cookies aj s plechom pre istotu ešte na 5 minút do chladničky.

6. Krok

Cookies pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov, cca 8 minút, kto má rád mäkšie pečivo, alebo 9-10 minút ak chcete chrumkavejšie, tvrdšie pečivo.

7. Krok

Po vychladnutí môžeme gingerbread cookies aj ozdobiť bielkovou penou, na ktorú použijeme 1 vaječné bielko a 150 g práškového cukru, ktorý bol dvakrát preosiaty. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Vilma 14. 4. 2022

Mňam, ukladám si medzi obľúbené.

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie klasické vanilkové rožky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché muffiny s tekvicovým korením
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Mäkké kakaové medvedie labky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké kakaové medvedie labky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké medovníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché čokoládové crinkles
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché čokoládové crinkles

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Linecké pečivo
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Linecké pečivo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie klasické vanilkové rožky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché muffiny s tekvicovým korením
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Mäkké kakaové medvedie labky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké kakaové medvedie labky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tekvicové palacinky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Mäkké medovníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mäkké medovníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduché čokoládové crinkles
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jednoduché čokoládové crinkles

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Linecké pečivo
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Linecké pečivo

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Pečivo

133 receptov

Dezert

863 receptov
Recipe author image David719

Gingerbread cookies

Tradičné Americké vianočné koláčiky, sa u nás zjedia skôr než medovníčky.

40
Minút
10
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Vo veľkej mise si zmiešame najprv suché ingrediencie - múku, sódu bikarbonu, soľ, mletý zázvor, škoricu a muškátový oriešok. Kto má rád, môže pridať aj štipku mletých klinčekov.

2. Krok

V druhej mise si elektrickým šľahačom vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Následne prilievame med (alebo melasu) a vanilkový extrakt.

3. Krok

Za stáleho šľahania potom pridávame po lyžiciach múčnu zmes. Hotové cesto vyklopíme na dobre pomúčenú dosku a zabalíme ho do potravinárskej fólie. Odložíme do chladničky na minimálne 1-2 hodiny. Ak sa ponáhľate, môžete ho hodiť na 20 minút do mrazničky.

4. Krok

Oddýchnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme z neho rôzne tvary formičkami na medovníčky. Ja používam iba veľké formičky. Niekedy dám zvieratám aj oči v podobe neroztekavých čokoládových kúskov, ktoré inak používam do Chocolate chip cookies.

5. Krok

Vykrojené gingerbread cookies ukladáme na plech s papierom na pečenie. Ak ste pracovali s cestom pomaličky a stihlo zmäknúť, dajte vykrojené cookies aj s plechom pre istotu ešte na 5 minút do chladničky.

6. Krok

Cookies pečieme v rúre rozohriatej na 175 stupňov, cca 8 minút, kto má rád mäkšie pečivo, alebo 9-10 minút ak chcete chrumkavejšie, tvrdšie pečivo.

7. Krok

Po vychladnutí môžeme gingerbread cookies aj ozdobiť bielkovou penou, na ktorú použijeme 1 vaječné bielko a 150 g práškového cukru, ktorý bol dvakrát preosiaty. Dobrú chuť.

Ingrediencie
3 hrnčeky
hladkej múky
1 čl
sódy bikarbóny
štipku soli
1 čl
mletého zázvoru
1 pl
škorice
štipku muškátového orecha
240 g
zmäknutého masla
150 g
cukru
180 ml
tekutého medu alebo melasy ( hrnčeka)
1 čl
vanilkového extraktu