Gaštanový cheesecake

REKLAMA
  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • 250 sušienok
  • 125 maslo na pečenie

Plnka

  • 250 smotanového syra (cream cheese)
  • 250 gaštanového pyré
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 práškový cukor

Čokoládová ganache (poleva)

  • 200 čokolády na varenie
  • 50 maslo na pečenie
  • 150 ml smotany na šľahanie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry).

2. Krok

Kým sa nám pečie korpus, mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu, ku ktorej pridávame smotanový syr, gaštanové pyré, práškový cukor a na záver pridáme rum. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 45 minút.

3. Krok

Čokoládová ganache: Do menšieho hrnca si pripravíme čokoládu a privedieme k varu. Miešame metličkou na šľahanie a pomaly prilievame smotanu. Keď nám čokoláda začne hustnúť odstavíme ju zo sporáka a na záver do polevy pridáme maslo a pomiešame, kým sa nám maslo nerozpustí. Pripravenú ganache vylejeme na vychladenú plnku a dáme odpočívať do chladničky na 4 hodiny (ideálne celú noc). Hotový cheesecake ozdobíme hoblinkami gaštanového pyré, kúskami lieskovcov alebo podľa svojej fantázie a podávame.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

Som veľká fanúšička takýchto jedál.