Gaštanová torta

Recepty na prípravu gaštanovej torty

2 recepty

Zoznámte sa! Toto sú naše recepty z kategórie Gaštanová torta – vhodné na rôzne príležitosti. Jeden z týchto 2 receptov sa môže stať vaším novým favoritom. Na prípravu v kategórii Gaštanová torta si vyhraďte čas 60 - 80 minút. Presný čas nájdete uvedený pri každom recepte zvlášť. Okrem toho sa dozviete, koľko porcií vyjde z uvedeného množstva surovín. Recepty ako MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ, Gaštanový cheesecake patria k našim najpopulárnejším. Pozrite si ich spracovanie. Možno presvedčia aj vás!

Gaštanový cheesecake

Profilová fotka používateľa
Svarne_dzifca 17 receptov
60 min.
1
60 min.
1
Postup
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus, mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu, ku ktorej pridávame smotanový syr, gaštanové pyré, práškový cukor a na záver pridáme rum. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 45 minút. Čokoládová ganache: Do menšieho hrnca si pripravíme čokoládu a privedieme k varu. Miešame metličkou na šľahanie a pomaly prilievame smotanu. Keď nám čokoláda začne hustnúť odstavíme ju zo sporáka a na záver do polevy pridáme maslo a pomiešame, kým sa nám maslo nerozpustí. Pripravenú ganache vylejeme na vychladenú plnku a dáme odpočívať do chladničky na 4 hodiny (ideálne celú noc). Hotový cheesecake ozdobíme hoblinkami gaštanového pyré, kúskami lieskovcov alebo podľa svojej fantázie a podávame.
Sušienky rozdrtíme a zmiešame s mäkkým maslom následne cesto vtlačíme na dno formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť na cca 6 až 10 minút na 180 stupňov (záleží od rúry). Kým sa nám pečie korpus, mixérom alebo kuchynským robotom vyšľaháme smotanu, ku ktorej pridávame smotanový syr, gaštanové pyré, práškový cukor a na záver pridáme rum. Pripravenú plnku vylejeme na vychladený korpus a dáme odpočívať do chladničky na cca 45 minút. Čokoládová ganache: Do menšieho hrnca si pripravíme čokoládu a privedieme k varu. Miešame metličkou na šľahanie a pomaly prilievame smotanu. Keď nám čokoláda začne hustnúť odstavíme ju zo sporáka a na záver do polevy pridáme maslo a pomiešame, kým sa nám maslo nerozpustí. Pripravenú ganache vylejeme na vychladenú plnku a dáme odpočívať do chladničky na 4 hodiny (ideálne celú noc). Hotový cheesecake ozdobíme hoblinkami gaštanového pyré, kúskami lieskovcov alebo podľa svojej fantázie a podávame.
REKLAMA
MEDOVO GAŠTANOVÝ KOLÁČ
Recept od prémiového používateľa
Gaštanový cheesecake
Recept od prémiového používateľa
REKLAMA