REKLAMA
Gaštanový zákusok

Gaštanový zákusok

Cheesecake gaštanové pyré s mrkvovo-pomarančovým korpusom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

MRKVOVO-POMARANČOVÝ KORPUS

  • 40 g mrkva nastrúhaná na jemno Pridané do
  • 40 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 45 g kryštálový cukor Pridané do
  • 12 vajce Pridané do
  • 80 celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • 80 ml pomarančová šťava Pridané do
  • pomarančová kôra Pridané do

KRÉM GAŠTANOVÉ PYRĚ + POMARANČ

  • 250 g gaštanové pyré Pridané do
  • 250 g jemný tvaroh Pridané do
  • 200 g kyslá smotana Pridané do
  • trochu pomarančovej šťavy a kôry Pridané do
  • 3 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 1 vajce Pridané do

POLEVA MLIEČNA ČOKO

  • 125 g mliečna čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

MRKVOVO-POMARANČOVÝ KORPUS: Najprv vyšľaháme maslo s cukrom a následne s vajíčkom. Potom pridáme sypké ingrediencie a nakoniec lopatkou primiešame mrkvu a pomarančovú šťavu.

Gaštanový zákusok - krok prípravy 1
2. Krok

Vznikne husté cesto. Dáme piecť 180°C/cca 15 min.a počkámey, kým úplne vychladne. Môžeme upiecť aj deň predtým a nechať vo forme.

Gaštanový zákusok - krok prípravy 1
3. Krok

KRÉM GAŠTANOVÉ PYRÉ + POMARANČ: Všetko spolu rozmiešame. Hotový krém vylejeme na vychladený upečený korpus a dáme znova piecť 140°C/cca 70min. Po upečení necháme koláč ešte hodinu vo vypnutej zavretej rúre a potom pri pootvorenej rúre ho necháme vychladnúť.

Gaštanový zákusok - krok prípravy 1
4. Krok

Na vychladený koláč nalejeme čoko vrstvu a dáme na pár hodín do chladničky. Najlepšie cez noc.

Gaštanový zákusok - krok prípravy 1
5. Krok

Dobrú chuť. :)

Gaštanový zákusok - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov