Ingrediencie

počet porcií 6
  • 10 ks zemiaky
  • ks kuracie prsia
  • slnečnicový olej
  • ks vajce
  • balenie smotana na šľahanie
  • cibuľa
  • strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • kôpor
  • petržlenová vňať
REKLAMA

Postup

1. Krok

Na panvici si osmažím cibuľu s cesnakom na troške oleja. Keď je cibuľa opečená do zlatej farby, pridám k nej kuracie mäso, nakrájané na drobné kocky a smažím, kým sa nestiahne. Osolím, okorením a pridám nasekaný kôpor a petržlenovú vňať.

2. Krok

Zemiaky si očistím a nakrájam na tenké plátky (cca. 3mm). Do zapekacej misy dám na spodok trošku oleja a vrstvím plátky zemiakov, na to časť orestovaného mäsa a posypem nastrúhaným eidamom. Môžem ešte trochu osoliť / okoreniť podľa chuti. Takto striedam vrstvy s tým, že úplne na vrchu bude vrstva zemiakov. Na celú zmes vylejem smotanu na šľahanie zmiešanú s vajcami a dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem zhruba 40 minút na 180 stupňov.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

paráda, ukladám

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie