REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/at2Axen5hi4DUbqtqSJq/649826387e3c88aea4118bd653a2643f.jpg)
Francúzske zemiaky s kuracím mäsom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kus kuracie prsia
- slnečnicový olej
- 12 kus vajce
- 1 pack šľahačka
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- kôpor
- petržlen
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Na panvici si osmažím cibuľu s cesnakom na troške oleja. Keď je cibuľa opečená do zlatej farby, pridám k nej kuracie mäso, nakrájané na drobné kocky a smažím, kým sa nestiahne. Osolím, okorením a pridám nasekaný kôpor a petržlenovú vňať.
2. Krok
Zemiaky si očistím a nakrájam na tenké plátky (cca. 3mm). Do zapekacej misy dám na spodok trošku oleja a vrstvím plátky zemiakov, na to časť orestovaného mäsa a posypem nastrúhaným eidamom. Môžem ešte trochu osoliť / okoreniť podľa chuti. Takto striedam vrstvy s tým, že úplne na vrchu bude vrstva zemiakov. Na celú zmes vylejem smotanu na šľahanie zmiešanú s vajcami a dám piecť do vyhriatej rúry. Pečiem zhruba 40 minút na 180 stupňov.