REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lDlhHLCMkPQux8MJAOsh/4ac90831aba081190f219072c4d94228.jpeg)
Fit jablkový perník
60 min
2
Pomaly, ale isto sa nám blíži jeseň a recept, ktorý nesmie chýbať v mojom zozname je perník v akejkoľvek podobe. Tentoraz som ho spravila vo fit verzii a s jabĺčkom.
60 min
2
Ingrediencie
porcií
24
Suroviny
- 2 HR hladkej špaldovej múky
- 1 HR celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 1⁄2 HR hnedý cukor
- 1 kyp. prášok
- 1 škoricový cukor
- 1 čl perníkového korenia
- 2 HR mlieka
- 100 ml olej
- 3 ks vajce
- 2 hrste walnuts v2
- 1 hrsť hrozienka / brusnice
- 1 jablko
Vrch
- ľubovoľný džem
- 120 g horká čoko na varenie

REKLAMA
Postup
V jednej miske si vymiešame suché ingrediencie. V druhej si vyšľaháme cukor a vajíčka, pridáme olej. Ku mokrej zmesi pridáme suchú striedavo s mliekom. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhané jablko, orechy, hrozienka. Zmes dáme do väčšieho obdĺžnikového plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť na 30-35 min na 175 stupňov. Po dopečení si vrch koláča potrieme džemom a následne si roztopíme horkú čokoládu s trochou oleja a pridáme na vrch koláča. Podávame ešte teplý s kávičkou alebo čajíkom. Dobrú chuť!
Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)