REKLAMA
![Fit jablkový perník Fit jablkový perník](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ESh4JaCfg-voe5tI1m4q-wSKjrg=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/lDlhHLCMkPQux8MJAOsh/4ac90831aba081190f219072c4d94228.jpeg)
Fit jablkový perník
Pomaly, ale isto sa nám blíži jeseň a recept, ktorý nesmie chýbať v mojom zozname je perník v akejkoľvek podobe. Tentoraz som ho spravila vo fit verzii a s jabĺčkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
Suroviny
- 2 HR špaldová hladká múka
- 1 HR celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 1⁄2 HR hnedý cukor
- 1 kyp. prášok
- 1 škoricový cukor
- 1 čl perníkového korenia
- 2 HR mlieka
- 100 ml olej
- 3 kus vajce
- 2 hrste walnuts v2
- 1 Hŕstka hrozienka / brusnice
- 1 jablko
Vrch
- ľubovoľný džem
- 120 g horká čoko na varenie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
V jednej miske si vymiešame suché ingrediencie. V druhej si vyšľaháme cukor a vajíčka, pridáme olej. Ku mokrej zmesi pridáme suchú striedavo s mliekom. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhané jablko, orechy, hrozienka. Zmes dáme do väčšieho obdĺžnikového plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť na 30-35 min na 175 stupňov. Po dopečení si vrch koláča potrieme džemom a následne si roztopíme horkú čokoládu s trochou oleja a pridáme na vrch koláča. Podávame ešte teplý s kávičkou alebo čajíkom. Dobrú chuť!
Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)