Fit jablkový perník

REKLAMA

Pomaly, ale isto sa nám blíži jeseň a recept, ktorý nesmie chýbať v mojom zozname je perník v akejkoľvek podobe. Tentoraz som ho spravila vo fit verzii a s jabĺčkom.

  • 60Minút
  • 24Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
24

Suroviny

  • HR hladkej špaldovej múky
  • HR celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 0.5 HR trstinový cukor
  • kyp. prášok
  • škoricový cukor
  • čl perníkového korenia
  • HR mlieka
  • 100 ml oleja
  • pc vajec
  • hrste vlašských orechov
  • hrsť hrozienka / brusnice
  • jablká

Vrch

  • ľubovoľný džem
  • 120 horká čoko na varenie
REKLAMA

Postup

V jednej miske si vymiešame suché ingrediencie. V druhej si vyšľaháme cukor a vajíčka, pridáme olej. Ku mokrej zmesi pridáme suchú striedavo s mliekom. Nakoniec pridáme nahrubo nastrúhané jablko, orechy, hrozienka. Zmes dáme do väčšieho obdĺžnikového plechu vystlaného papierom na pečenie. Dáme piecť na 30-35 min na 175 stupňov. Po dopečení si vrch koláča potrieme džemom a následne si roztopíme horkú čokoládu s trochou oleja a pridáme na vrch koláča. Podávame ešte teplý s kávičkou alebo čajíkom. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)