dní
hod.
min.

Dusené hovädzie s tagliatele

REKLAMA

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.

  • 140Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1000 hovädzie zadné
  • 300 údená slanina
  • 300 hliva alebo šampiňóny
  • ks zeler
  • kusov paradajky
  • kusov mrkva
  • na posyp petržlenová vňať
  • olivový olej
  • korenie na hovädzie
  • soľ
  • 500 ml paradajkové pyré
  • 1000 ml zeleninový vývar
  • 200 ml červené víno
  • cibuľa
  • mletá červená paprika sladká
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rozdelíme si mäso na 5 - 6 väčších kusov, ktoré nasolíme a okoreníme, pridáme do hrnca, v ktorom sme nechali zohriať olivový olej a necháme mäso zatiahnuť z každej strany, aby sa vytvorila kôrka.

2. Krok

Zatiaľ si na druhú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninku, po pár minútach pridáme na slaninku nakrájaný zeler na kocky, pokiaľ treba, pridáme trochu olivového oleja.

3. Krok

Do prvého hrnca s mäsom teraz pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, počkáme minútku, kým bude sklovitá a pridáme na väčšie kocky nakrájanú mrkvu, huby a paradajky.

4. Krok

Do prvého hrnca pridáme obsah z druhej panvice, zamiešame a pridáme koreniny podlá chuti. Zalejeme vývarom.

5. Krok

Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, dobre premiešame a dolejeme červeným vínom. Zakryjeme pokrievkou a na malom ohni varíme hodinu a pol až dve.

6. Krok

Ku koncu varenia si pripravíme ideálne vrúbkované tagliatele, ktoré v osolenej vode varíme zhruba 7 minút.

7. Krok

Keď je mäso s omáčkou pripravené, vyberieme mäso a natrháme na jemné kúsky, ktoré vložíme do novej panvice a zalejeme omáčkou, pridáme cestoviny. Dobre premiešame aby sa omáčka vpila do cestovín a necháme minútku odležať.

8. Krok

Servírujeme s kúskami natrhanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
4 months ago

Bože toto milujem

Top kategórie