Dusené hovädzie s tagliatele

REKLAMA

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.

  • 140Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1000 g hovädzie zadné Pridané do
  • 300 g údená slanina Pridané do
  • 300 g hliva alebo šampiňóny Pridané do
  • 1 ks zeler Pridané do
  • 5 kusov paradajky Pridané do
  • 5 kusov mrkva Pridané do
  • na posyp petržlenová vňať Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • korenie na hovädzie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 500 ml paradajkové pyré Pridané do
  • 1000 ml zeleninový vývar Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • mletá červená paprika sladká Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Rozdelíme si mäso na 5 - 6 väčších kusov, ktoré nasolíme a okoreníme, pridáme do hrnca, v ktorom sme nechali zohriať olivový olej a necháme mäso zatiahnuť z každej strany, aby sa vytvorila kôrka.

2. Krok

Zatiaľ si na druhú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninku, po pár minútach pridáme na slaninku nakrájaný zeler na kocky, pokiaľ treba, pridáme trochu olivového oleja.

3. Krok

Do prvého hrnca s mäsom teraz pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, počkáme minútku, kým bude sklovitá a pridáme na väčšie kocky nakrájanú mrkvu, huby a paradajky.

4. Krok

Do prvého hrnca pridáme obsah z druhej panvice, zamiešame a pridáme koreniny podlá chuti. Zalejeme vývarom.

5. Krok

Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, dobre premiešame a dolejeme červeným vínom. Zakryjeme pokrievkou a na malom ohni varíme hodinu a pol až dve.

6. Krok

Ku koncu varenia si pripravíme ideálne vrúbkované tagliatele, ktoré v osolenej vode varíme zhruba 7 minút.

7. Krok

Keď je mäso s omáčkou pripravené, vyberieme mäso a natrháme na jemné kúsky, ktoré vložíme do novej panvice a zalejeme omáčkou, pridáme cestoviny. Dobre premiešame aby sa omáčka vpila do cestovín a necháme minútku odležať.

8. Krok

Servírujeme s kúskami natrhanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Deniska 23. 5. 2021

Bože toto milujem

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16

Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Minestrone s parmezánovými lupienkami
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10

Minestrone s parmezánovými lupienkami

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 10
Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla omáčka z mletého mäsa na špagety

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi
Recept od prémiového používateľa
4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16

Kuracie stehná so smotanou a šampiňónmi

4.8
Hodnotenie: 4.8/5
Počet hodnotení: 16
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Cestovinový šalát s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1102 receptov

Mäsité jedlá

457 receptov

Lacné jedlá

626 receptov

Kuracie mäso

185 receptov

Dezert

845 receptov

Večera

951 receptov

Raňajky

422 receptov

Pečivo

130 receptov
Recipe author image Eva

Dusené hovädzie s tagliatele

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.

140
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Rozdelíme si mäso na 5 - 6 väčších kusov, ktoré nasolíme a okoreníme, pridáme do hrnca, v ktorom sme nechali zohriať olivový olej a necháme mäso zatiahnuť z každej strany, aby sa vytvorila kôrka.

2. Krok

Zatiaľ si na druhú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninku, po pár minútach pridáme na slaninku nakrájaný zeler na kocky, pokiaľ treba, pridáme trochu olivového oleja.

3. Krok

Do prvého hrnca s mäsom teraz pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, počkáme minútku, kým bude sklovitá a pridáme na väčšie kocky nakrájanú mrkvu, huby a paradajky.

4. Krok

Do prvého hrnca pridáme obsah z druhej panvice, zamiešame a pridáme koreniny podlá chuti. Zalejeme vývarom.

5. Krok

Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, dobre premiešame a dolejeme červeným vínom. Zakryjeme pokrievkou a na malom ohni varíme hodinu a pol až dve.

6. Krok

Ku koncu varenia si pripravíme ideálne vrúbkované tagliatele, ktoré v osolenej vode varíme zhruba 7 minút.

7. Krok

Keď je mäso s omáčkou pripravené, vyberieme mäso a natrháme na jemné kúsky, ktoré vložíme do novej panvice a zalejeme omáčkou, pridáme cestoviny. Dobre premiešame aby sa omáčka vpila do cestovín a necháme minútku odležať.

8. Krok

Servírujeme s kúskami natrhanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť.

Ingrediencie
1000 g
hovädzie zadné
300 g
údená slanina
300 g
hliva alebo šampiňóny
1 ks
zeler
5 kusov
paradajky
5 kusov
mrkva
na posyp
petržlenová vňať
olivový olej
korenie na hovädzie
soľ
500 ml
paradajkové pyré
1000 ml
zeleninový vývar
200 ml
červené víno
1
cibuľa
mletá červená paprika sladká