REKLAMA

Dusené hovädzie s tagliatele

Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.

REKLAMA
Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Recept nájdeš v tomto článku

Zeler a jeho skvelý potenciál: Účinky, využitie a recepty, ktoré príjemne prekvapia

Ingrediencie

porcií
6
  • 1000 g hovädzie zadné Pridané do
  • 300 g údená slanina Pridané do
  • 300 g hliva alebo šampiňóny Pridané do
  • 1 kus zeler Pridané do
  • 5 kusov paradajka Pridané do
  • 5 kusov mrkva Pridané do
  • na posyp petržlen Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • korenie na hovädzie Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 500 ml paradajkový pretlak Pridané do
  • 1000 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 200 ml červené víno Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • mletá paprika - sladká Pridané do
REKLAMA

Postup

140 min.
1. Krok

Rozdelíme si mäso na 5 - 6 väčších kusov, ktoré nasolíme a okoreníme, pridáme do hrnca, v ktorom sme nechali zohriať olivový olej a necháme mäso zatiahnuť z každej strany, aby sa vytvorila kôrka.

2. Krok

Zatiaľ si na druhú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninku, po pár minútach pridáme na slaninku nakrájaný zeler na kocky, pokiaľ treba, pridáme trochu olivového oleja.

3. Krok

Do prvého hrnca s mäsom teraz pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, počkáme minútku, kým bude sklovitá a pridáme na väčšie kocky nakrájanú mrkvu, huby a paradajky.

4. Krok

Do prvého hrnca pridáme obsah z druhej panvice, zamiešame a pridáme koreniny podlá chuti. Zalejeme vývarom.

5. Krok

Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, dobre premiešame a dolejeme červeným vínom. Zakryjeme pokrievkou a na malom ohni varíme hodinu a pol až dve.

6. Krok

Ku koncu varenia si pripravíme ideálne vrúbkované tagliatele, ktoré v osolenej vode varíme zhruba 7 minút.

7. Krok

Keď je mäso s omáčkou pripravené, vyberieme mäso a natrháme na jemné kúsky, ktoré vložíme do novej panvice a zalejeme omáčkou, pridáme cestoviny. Dobre premiešame aby sa omáčka vpila do cestovín a necháme minútku odležať.

8. Krok

Servírujeme s kúskami natrhanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Deniska 23. 5. 2021

Bože toto milujem

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov