REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tMuQ5dWjsseEIJ6eZMPC/966f679c769dfd4977cb68a4b4faf3bb.jpeg)
Domáci chlieb
Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 350 g múka
- 150 g žitná múka
- 2 čajová lyžička soľ
- 2 čajová lyžička kmín
- 2 čajová lyžička ocot
- 1 kocka droždia
- 300 ml vlažná voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.
Výborný chlieb, lepší ako z obchodu.