Domáci chlieb

REKLAMA

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

  • 240Minút
  • 1Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 350 g hladká múka Pridané do
  • 150 g žitná múka Pridané do
  • 2 čl soľ Pridané do
  • 2 čl rasca Pridané do
  • 2 čl ocot Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 300 ml vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Komentáre (2)

Robíme taký doma. Ani nestihne vychladnúť a je zjedený.

Výborný chlieb, lepší ako z obchodu.

Podobné recepty

Nemiesený chleba s brusnicami a vlašskými orechmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Nemiesený chleba s brusnicami a vlašskými orechmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banánový chleba so sezamovým maslom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Banánový chleba so sezamovým maslom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Praclíkový chleba
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Praclíkový chleba

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci "NEKVASKOVÝ" chlebík

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vianočný stromček
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vianočný stromček

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Nemiesený chleba s brusnicami a vlašskými orechmi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Nemiesený chleba s brusnicami a vlašskými orechmi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Banánový chleba so sezamovým maslom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Banánový chleba so sezamovým maslom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Praclíkový chleba
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Praclíkový chleba

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci "NEKVASKOVÝ" chlebík

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Vianočný stromček
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Vianočný stromček

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Domáci chlieb

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

240
Minút
1
Počet porcií
Recipe main image
Postup

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Ingrediencie
350 g
hladká múka
150 g
žitná múka
2 čl
soľ
2 čl
rasca
2 čl
ocot
1 kocka
droždia
300 ml
vlažná voda