Domáci chlieb

Domáci chlieb

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

  • 240Minút
  • 1Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 1
  • Infinity hladká múka
  • Infinity žitná múka
  • Infinity cl soľ
  • Infinity cl rasca
  • Infinity cl ocot
  • Infinity kocka droždia
  • Infinity ml vlažná voda

Postup

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (13)

4.5
3 months ago

Robíme taký doma. Ani nestihne vychladnúť a je zjedený.

3 months ago

Výborný chlieb, lepší ako z obchodu.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie