REKLAMA

Domáci chlieb

Nemali v obchode chlieb? Žiadny problém tento domáci chlieb je lepší ako z pekárne.

REKLAMA
Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť chlieb? Chuť a vôňa domáceho je neodolateľná

Ingrediencie

porcií
1
  • 350 g múka Pridané do
  • 150 g žitná múka Pridané do
  • 2 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 čajová lyžička kmín Pridané do
  • 2 čajová lyžička ocot Pridané do
  • 1 kocka droždia Pridané do
  • 300 ml vlažná voda Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.

S droždia, vlažnej vody a trošku cukru spravíme kvások. Do misy zmiešame múku,soľ,rascu,ocot a vybehnutý kvások. Všetko spracujeme na vláčne cesto. Necháme aspoň dve hodiny podkysnúť. Najlepšie aj cez noc v chladničke. Vykysnuté cesto preklopíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie,ktorý sme ešte trošku poolejovali. Necháme ešte pol hodinu podkysnúť. Chlieb na vrchu narežeme aby nám nepraskol. Chlieb potrieme slanou vodou a dáme do vyhriatej rúry na 270 stupňov na 15 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov, znova potrieme slanou vodou a pečieme ešte asi 40minut.

Komentáre (1)

patrik_v_kuchyni 5. 3. 2021

Výborný chlieb, lepší ako z obchodu.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3171 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1179 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov