REKLAMA

Zdroj: Pixabay: monicore

Domáce škoricové rožky z kysnutého cesta

Tento recept som robila už niekoľkokrát a zakaždým je to hit. Škoricové rožky sú zvonka mierne chrumkavé, vnútri nádherne mäkké a šťavnatá vrstva sladkej polevy to celé dokonale dotvorí. Sú dokonalým doplnkom k rannej šálke horúcej kávy alebo sladkým prekvapením k popoludňajšiemu čaju.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Na cesto:

  • 520 g múka Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 2 Balík sušené droždie Pridané do
  • 240 ml Teplá voda Pridané do
  • 60 ml rastlinný olej Pridané do
  • 2 vajcia Pridané do
  • 60 g maslo rozpustené Pridané do

Na náplň:

  • 200 g hnedý cukor Pridané do
  • 2 Tablespoon škorica Pridané do
  • 80 g maslo rozpustené Pridané do

Na glazúru:

  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 2 Tablespoon mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Recept na škoricovú rolku začnite prípravou cesta. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, soľ a sušené droždie. Pridajte teplú vodu, rastlinný olej a vajcia a všetko dôkladne vymiešajte. Na uľahčenie práce odporúčam použiť výkonný mixér s hákom na miesenie cesta.

2. Krok

Keď je cesto dobre vymiesené, položte ho na teplé miesto a nechajte ho kysnúť približne 1,5 hodiny. Cesto by malo napučať približne na dvojnásobok svojho objemu.

3. Krok

Kým cesto kysne, môžete si pripraviť náplň. Hnedý cukor a škoricu jednoducho zmiešajte v miske a dajte bokom.

4. Krok

Keď cesto vykysne, ešte raz ho krátko premiesime na ľahko pomúčenej doske. Potom ho rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi približne 40 x 30 cm a povrch rovnomerne potrite rozpusteným maslom. Teraz cesto hojne posypte zmesou škorice a cukru.

5. Krok

Teraz cesto zrolujte z dlhšej strany a nakrájajte ho na plátky hrubé asi 5 cm. Aby sa rožky rovnomerne upiekli, snažte sa ich nakrájať čo najrovnomernejšie.

6. Krok

Rožky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich ešte 30 minút kysnúť.

7. Krok

Rúru predhrejte na 180 °C a škoricové rožky pečte približne 20-25 minút alebo kým nie sú zlatohnedé.

8. Krok

Medzitým zmiešajte práškový cukor a mlieko na polevu a ešte teplé škoricové rožky ňou polejte. Tesne pred nanesením na rožky polevu premiešajte, aby nevyschla a zostala pekne tekutá.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4726 receptov

Mäsité jedlá

2219 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Dezert

3629 receptov

Na panvici

1221 receptov

Vianočné

243 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov