REKLAMA

Zdroj: traveling for Getty Images

Domáca zmes korenia na vianočné koláče

Opäť je tu to ročné obdobie, keď sa domom šíri vôňa čerstvo upečeného pečiva. Najmä vôňa čerstvo upečeného pečiva je nezameniteľná a neoddeliteľne spojená s Vianocami. Kľúčovým aspektom tejto lahodnej vône a chuti je správne korenie. V priebehu rokov som sa naučil, že dokonalé korenie na štolu si môžete celkom ľahko pripraviť sami. Tu je môj osvedčený recept.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8
  • 2 PL škorica Pridané do
  • 1 PL kardamón Pridané do
  • 1 PL muškátový oriešok Pridané do
  • 1 PL anízový Pridané do
  • 1 PL Klinčeky Pridané do
  • 12 PL koriander Pridané do
REKLAMA

Postup

10 min.
1. Krok

Ak chcete zmiešať korenie Stollen, uistite sa, že je všetko korenie suché. Chuť je intenzívnejšia, ak si korenie zomeliete sami. Najmä klinčeky a kardamón rozvinú svoju plnú chuť, až keď sú čerstvo namleté.

2. Krok

Teraz zmiešajte všetky prísady v stredne veľkej miske. Niektorí majú radšej silnejšie korenie, iní jemnejšie. Skvelé je, že pri príprave vlastného korenia môžete meniť intenzitu korenia podľa vlastnej chuti. Ja osobne mám rád, keď dominuje napríklad škoricová príchuť.

3. Krok

Po zmiešaní je dôležité, aby ste korenie Stollen vložili do vzduchotesnej nádoby. Iba tak sa zachová chuť.

4. Krok

Teraz máte svoju vlastnú zmes korenia, ktorú môžete použiť na pečenie vianočného pečiva!

5. Krok

Tento jednoduchý, ale účinný recept dodá vášmu pečivu jedinečnú, hlbokú chuť, ktorú si každý zamiluje. Dúfam, že vám bude chutiť rovnako ako mne, a prajem vám všetkým veselé a chutné Vianoce!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov