REKLAMA
Cuketový perník
Sezóna cukety je za rohom. A ak jej bude toľko ako pred rokom, treba zhromaždiť tipy, čo s ňou. V dezertoch si ju zamilujete. Tentokrát recept na perník
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
28
- 2 hrnčeky cuketa
- 3⁄4 hrnček cukor
- 3 ks vajce
- 2 hrnčeky múka polohrubá
- 1⁄2 hrnček olej
- 1 čl korenie perníkové
- 1 ks kypriaci prášok
- 4 pl džem
- 2 pl kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Cuketu zbavíme šupy a nastrúhame na hrubo. V miske zmiešame suché ingrediencie. Primiešame vajcia, olej, džem a nakoniec aj cuketu. Vymiešané cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Či je koláč hotový, skontrolujeme špajdľou.
2. Krok
Po dopečení môžeme poliať čokoládovou polevou alebo posypať cukrom či grankom.