Citrónový cheesecake

REKLAMA

Letný, ľahký, svieži citrónový cheesecake :)

  • 120Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 tvaroh
  • 250 mascarpone
  • kyslá smotana
  • pc vajec
  • 100 práškový cukor
  • 50 ml citrónová šťava
  • pc kôra z citrónov
  • 200 sušienky
  • 100 maslo
REKLAMA

Postup

1. Krok

Sušienky rozdrvíme na jemno v mixéri a zmiešame s citrónovou kôrou (z 2 citrónov), a roztopeným maslom, utľapkáme na spodok formy.

2. Krok

Všetky ingrediencie na krém zmiesime: tvaroh, mascarpone, smotana, citrónová šťava, cukor a vajíčka.

3. Krok

Krém vylejem na keksíkový základ.

4. Krok

Pečieme na 150°C 60' (cheesecake je hotový, keď boky začnú chytať do hneda a stred sa ešte jemne trasie).

5. Krok

Upečený cheesecake necháme vychladnúť hodinu v otvorenej trúbe (aby nepraskol) a potom ešte necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

6. Krok

Na noc odložíme do chladničky a môžeme servírovať :)

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0
4 months ago

ďakujem, rozmýšlala som, čo zajtra spravím, už viem :-D