Ingrediencie

počet porcií 6

Suroviny

  • hlávkový šalát
  • červená cibuľa
  • Infinity ks paradajka
  • čedar
  • Infinity čl majonéza
  • Infinity čl kečup

Bravčovo-hovädzie fašírky

  • Infinity mleté ​​hovädzie mäso
  • Infinity mleté bravčové mäso
  • soľ a mleté korenie
  • majorán
  • cesnak
  • mletá červená paprika sladká
  • oleja
  • sójová omáčka

Žemle

  • Infinity sušené droždie
  • Infinity ml voda
  • Infinity hladká múka
  • Infinity roztopené maslo
  • Infinity práškový cukor
  • soľ
  • Infinity vajce
  • Infinity žltko
  • Infinity mlieko
  • sezamové semienka

Postup

1. Krok

Žemle: droždie, cukor, múku, vodu, soľ, maslo a vajíčko dáme do misy, vymiesime z nich kysnuté cesto a necháme ho odpočívať 30 minút pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle. Tie necháme podkysnúť ešte ďalších 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút.

2. Krok

Mäsové fašírky: všetky suroviny zmiešame, ich množstvo zvolíme podľa chuti. Zo zmesi formujeme navlhčenými rukami fašírky, ktoré vyprážame na oleji z každej strany približne 8-10 minút. Na každej vypraženej burgerovej fašírke roztopíme plátok cheddaru.

3. Krok

Upečené žemle prekrojíme a ich spodnú časť potrieme zmesou majonézy a kečupu. Na dressing položíme šalátový list, opečené mäso s cheddarom, plátok paradajky a niekoľko krúžkov červenej cibule. Na vrch položíme druhú, vrchnú časť žemle. Takto pripravené burgery môžeme hneď servírovať.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (19)

4.7

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie