Cheeseburger

90 min
2
REKLAMA
90 min
2
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • hlávkový šalát Pridané do
  • červená cibuľa Pridané do
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • čedar Pridané do
  • 6 čajová lyžička majonéza Pridané do
  • 6 čajová lyžička kečup Pridané do

Bravčovo-hovädzie fašírky

  • 350 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 350 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • soľ a mleté korenie Pridané do
  • marjoram v2 Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • mletá červená paprika sladká Pridané do
  • olej Pridané do
  • sójovej omáčky Pridané do

Žemle

  • 1 sušené droždie Pridané do
  • 120 ml voda Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 40 g roztopené maslo Pridané do
  • 25 g práškový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 3 mlieko Pridané do
  • sezamové semienka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: droždie, cukor, múku, vodu, soľ, maslo a vajíčko dáme do misy, vymiesime z nich kysnuté cesto a necháme ho odpočívať 30 minút pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle. Tie necháme podkysnúť ešte ďalších 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút.

2. Krok

Mäsové fašírky: všetky suroviny zmiešame, ich množstvo zvolíme podľa chuti. Zo zmesi formujeme navlhčenými rukami fašírky, ktoré vyprážame na oleji z každej strany približne 8-10 minút. Na každej vypraženej burgerovej fašírke roztopíme plátok cheddaru.

3. Krok

Upečené žemle prekrojíme a ich spodnú časť potrieme zmesou majonézy a kečupu. Na dressing položíme šalátový list, opečené mäso s cheddarom, plátok paradajky a niekoľko krúžkov červenej cibule. Na vrch položíme druhú, vrchnú časť žemle. Takto pripravené burgery môžeme hneď servírovať.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov