Cheeseburger

REKLAMA
  • 90Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • hlávkový šalát Pridané do
  • červená cibuľa Pridané do
  • 2 ks paradajka Pridané do
  • čedar Pridané do
  • 6 čl majonéza Pridané do
  • 6 čl kečup Pridané do

Bravčovo-hovädzie fašírky

  • 350 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 350 g mleté bravčové mäso Pridané do
  • soľ a mleté korenie Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • mletá červená paprika sladká Pridané do
  • olej Pridané do
  • sójovej omáčky Pridané do

Žemle

  • 1 sušené droždie Pridané do
  • 120 ml voda Pridané do
  • 300 g hladká múka Pridané do
  • 40 g roztopené maslo Pridané do
  • 25 g práškový cukor Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 3 mlieko Pridané do
  • sezamové semienka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: droždie, cukor, múku, vodu, soľ, maslo a vajíčko dáme do misy, vymiesime z nich kysnuté cesto a necháme ho odpočívať 30 minút pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle. Tie necháme podkysnúť ešte ďalších 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút.

2. Krok

Mäsové fašírky: všetky suroviny zmiešame, ich množstvo zvolíme podľa chuti. Zo zmesi formujeme navlhčenými rukami fašírky, ktoré vyprážame na oleji z každej strany približne 8-10 minút. Na každej vypraženej burgerovej fašírke roztopíme plátok cheddaru.

3. Krok

Upečené žemle prekrojíme a ich spodnú časť potrieme zmesou majonézy a kečupu. Na dressing položíme šalátový list, opečené mäso s cheddarom, plátok paradajky a niekoľko krúžkov červenej cibule. Na vrch položíme druhú, vrchnú časť žemle. Takto pripravené burgery môžeme hneď servírovať.

Podobné recepty

Plnená paprika pečená v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená paprika pečená v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Köfte turecké fašírky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnená fašírka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená fašírka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Fašírky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čevabčiči pečené v rure
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 1

Čevabčiči pečené v rure

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Plnená paprika pečená v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená paprika pečená v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pravá talianska boloňská omáčka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pravá talianska boloňská omáčka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Köfte turecké fašírky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnená fašírka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnená fašírka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Fašírky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Čevabčiči pečené v rure
Recept od prémiového používateľa
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 1

Čevabčiči pečené v rure

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image TASTElist

Cheeseburger

90
Minút
6
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Žemle: droždie, cukor, múku, vodu, soľ, maslo a vajíčko dáme do misy, vymiesime z nich kysnuté cesto a necháme ho odpočívať 30 minút pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle. Tie necháme podkysnúť ešte ďalších 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút.

2. Krok

Mäsové fašírky: všetky suroviny zmiešame, ich množstvo zvolíme podľa chuti. Zo zmesi formujeme navlhčenými rukami fašírky, ktoré vyprážame na oleji z každej strany približne 8-10 minút. Na každej vypraženej burgerovej fašírke roztopíme plátok cheddaru.

3. Krok

Upečené žemle prekrojíme a ich spodnú časť potrieme zmesou majonézy a kečupu. Na dressing položíme šalátový list, opečené mäso s cheddarom, plátok paradajky a niekoľko krúžkov červenej cibule. Na vrch položíme druhú, vrchnú časť žemle. Takto pripravené burgery môžeme hneď servírovať.

Ingrediencie
Suroviny
hlávkový šalát
červená cibuľa
2 ks
paradajka
čedar
6 čl
majonéza
6 čl
kečup
Bravčovo-hovädzie fašírky
350 g
mleté ​​hovädzie mäso
350 g
mleté bravčové mäso
soľ a mleté korenie
cesnak
mletá červená paprika sladká
olej
sójovej omáčky
Žemle
1
sušené droždie
120 ml
voda
300 g
hladká múka
40 g
roztopené maslo
25 g
práškový cukor
soľ
1
vajce
1
žĺtko
3
mlieko
sezamové semienka