Cheeseburger

REKLAMA
  • 90Minút
  • 6Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Suroviny

  • hlávkový šalát
  • červená cibuľa
  • pc paradajka
  • čedar
  • tsp majonéza
  • tsp kečup

Bravčovo-hovädzie fašírky

  • 350 mleté ​​hovädzie mäso
  • 350 mleté bravčové mäso
  • soľ a mleté korenie
  • cesnak
  • mletá červená paprika sladká
  • oleja
  • sójová omáčka

Žemle

  • sušené droždie
  • 120 ml voda
  • 300 hladká múka
  • 40 roztopené maslo
  • 25 práškový cukor
  • soľ
  • vajce
  • žĺtko
  • mlieko
  • sezamové semienka
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: droždie, cukor, múku, vodu, soľ, maslo a vajíčko dáme do misy, vymiesime z nich kysnuté cesto a necháme ho odpočívať 30 minút pod utierkou. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle. Tie necháme podkysnúť ešte ďalších 30 minút. Nakoniec ich potrieme rozšľahaným žĺtkom s mliekom a pečieme pri teplote 220°C približne 10 minút.

2. Krok

Mäsové fašírky: všetky suroviny zmiešame, ich množstvo zvolíme podľa chuti. Zo zmesi formujeme navlhčenými rukami fašírky, ktoré vyprážame na oleji z každej strany približne 8-10 minút. Na každej vypraženej burgerovej fašírke roztopíme plátok cheddaru.

3. Krok

Upečené žemle prekrojíme a ich spodnú časť potrieme zmesou majonézy a kečupu. Na dressing položíme šalátový list, opečené mäso s cheddarom, plátok paradajky a niekoľko krúžkov červenej cibule. Na vrch položíme druhú, vrchnú časť žemle. Takto pripravené burgery môžeme hneď servírovať.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu