REKLAMA
   
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bryndzové halušky z varených zemiakov
Recept na slovenské tradičné jedlo v podaní halušiek, ktoré sú pripravené z varených zemiakov.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 1 kg zemiakov
 - 300 g hladká múka
 - 2 ks vajcia
 - 1 Lyžice soli
 - 200 g bryndze
 - 200 ml kyslej smotany
 - 1 pl maslo
 - soľ a čierne korenie
 - Jarná cibulka
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 50 min.
1. Krok 
  Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a potom ich ošúpeme a nastrúhame.
2. Krok 
  Do zemiakov pridáme vajce, soľ a postupne prisýpame múku. Všetko spolu dobre premiesime. Cesto by malo byť trochu tuhšie.
3. Krok 
  Z cesta tvarujeme halušky pomocou haluškára a varíme ich v osolenej vode asi 5 minút alebo kým nevyplávajú na povrch.
4. Krok 
  Uvarené halušky scedíme a premiešame s maslom.
5. Krok 
  V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou.
6. Krok 
  Nakoniec ešte halušky premiešame s bryndzovou zmesou a posypeme orestovanou slaninkou.
7. Krok 
  Takto pripravené halušky s bryndzou servírujeme s nakrájanou jarnou cibuľkou.