REKLAMA

Bábovka s ríbezľami a kúskami čokolády

Našla som v mraziaku balíček čierných ríbezlí, tak som ich použila do bábovky. Ich kyslastá chuť vytvára spolu s čokoládou dokonalú kombináciu.

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
16
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 120 g maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks vanilkový cukor Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 420 g múka Pridané do
  • 1 ks kypriaci prášok Pridané do
  • 100 g nasekanej čokolády Pridané do
  • 250 g ríbezlí Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Žĺtky oddelíme od bielkov. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami, s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. K vymiešanému maslu pridáme mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.

2. Krok

Nakoniec vmiešame ríbezle a kúsky čokolády. Cesto vlejeme do vymastenej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50 minút pri teplote 180 °C. Vychladnutú bábovku vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4260 receptov

Mäsité jedlá

2044 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

300 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3262 receptov

Nátierky

270 receptov