REKLAMA
   
Babičkin jablkový koláč
Babkin recept na klasický, domáci jablčník.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
40
 Suroviny
- 400 g múka
 - 250 g maslo
 - 1⁄2 ks kypriaci prášok
 - 70 g práškový cukor
 - 2 pl mlieko
 - 2 ks vajcia
 
Plnka
- 1 kg jablká nastrúhané
 - 1 ks vanilkový cukor
 - škorica
 
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 70 min.
1. Krok 
  Z múky, zmäknutého masla, cukru, prášku do pečiva a mlieka vymiesime cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme ešte trochu mlieka. Cesto rozdelíme na dva rovnaké diely.
2. Krok 
  Vyvaľkáme prvý diel a uložíme ho na vymastený a vysypaný plech. Na cesto dáme nastrúhané jablká, posypeme vanilkovýcm cukrom a škoricou, ak sú jablká kyslé, tak aj kryštálovým cukrom. Na jablká dáme druhý vyvaľkaný diel, popicháme vidličkou a dáme upiecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 30 min alebo do zlatista. Po upečení posypeme práškovým cukrom.