Ako vyrobiť ovocnú kyticu krok po kroku
Výnimočný darček, ktorým prekvapíte každého milovníka jahôd a čokolády. Ideálny darček ku blížiacemu sa Dňu matiek.
Ingrediencie
- 20 ks jahody
- čokoládové dukátiky biele
- čokoládové dukátiky červené
- jedlý ružový prach
Najnovšie letáky
Postup
Jahody očistíme, ale necháme zelenú stopku. Do tejto časti zapichneme do každej jahody drevenú špajdľu.
Biele čokoládové dukátiky rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Pravidelne miešame, kým čokoláda nie je rozpustená. (V prípade potreby môžeme rozriediť kokosovým olejom.)
Časť jahôd namáčame v bielej čokoláde a ozdobíme cukrovým posypom podľa vlastnej fantázie.
Ružovú polevu si pripravíme zmiešaním hrste bielych a červených čokoládových dukátikov. Postupujeme ako v prípade rozpúšťania bielej polevy. Ružovú polevu použijeme rovnako na namáčanie jahôd alebo na dekorovanie.
Časť jahôd v poleve necháme stuhnúť v chladničke a neskôr ich ozdobíme jedlým práškom, ktorý len ľahúčko nanášame štetcom.
Pripravíme si vysokú vázu alebo pohár. Naspodok vázy umiestnime dekoračnú floristickú špongiu, ktorú obalíme do dekoračného papiera. Do špongie potom zapichujeme stuhnuté jahody na špajdľách a výslednú kyticu ozdobíme stuhou.
Urobte z tohtoročnej oslavy Dňa matiek nezabudnuteľný zážitok. Kytica tulipánov je nepochybne skvelým darčekom, ale vlastnoručne pripravený rodinný obed je ešte lepší. Pripravili sme 15 tipov na dokonalý obed, ktorý poteší každú mamu.