REKLAMA
Ako vyrobiť ovocnú kyticu krok po kroku

Ako vyrobiť ovocnú kyticu krok po kroku

Výnimočný darček, ktorým prekvapíte každého milovníka jahôd a čokolády. Ideálny darček ku blížiacemu sa Dňu matiek.

REKLAMA
Dokonalá kytica ku Dňu matiek? Touto zaručene prekvapíš!

Recept nájdeš v tomto článku

Dokonalá kytica ku Dňu matiek? Touto zaručene prekvapíš!

Ingrediencie

porcií
1
  • 20 ks jahody Pridané do
  • čokoládové dukátiky biele Pridané do
  • čokoládové dukátiky červené Pridané do
  • jedlý ružový prach Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Jahody očistíme, ale necháme zelenú stopku. Do tejto časti zapichneme do každej jahody drevenú špajdľu.

2. Krok

Biele čokoládové dukátiky rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli. Pravidelne miešame, kým čokoláda nie je rozpustená. (V prípade potreby môžeme rozriediť kokosovým olejom.)

3. Krok

Časť jahôd namáčame v bielej čokoláde a ozdobíme cukrovým posypom podľa vlastnej fantázie.

4. Krok

Ružovú polevu si pripravíme zmiešaním hrste bielych a červených čokoládových dukátikov. Postupujeme ako v prípade rozpúšťania bielej polevy. Ružovú polevu použijeme rovnako na namáčanie jahôd alebo na dekorovanie.

5. Krok

Časť jahôd v poleve necháme stuhnúť v chladničke a neskôr ich ozdobíme jedlým práškom, ktorý len ľahúčko nanášame štetcom.

6. Krok

Pripravíme si vysokú vázu alebo pohár. Naspodok vázy umiestnime dekoračnú floristickú špongiu, ktorú obalíme do dekoračného papiera. Do špongie potom zapichujeme stuhnuté jahody na špajdľách a výslednú kyticu ozdobíme stuhou.

7. Krok

Urobte z tohtoročnej oslavy Dňa matiek nezabudnuteľný zážitok. Kytica tulipánov je nepochybne skvelým darčekom, ale vlastnoručne pripravený rodinný obed je ešte lepší. Pripravili sme 15 tipov na dokonalý obed, ktorý poteší každú mamu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4777 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2228 receptov

Raňajky

1446 receptov

Zapekané

284 receptov

Pre tehotné

1441 receptov