REKLAMA

Zdroj: kab-vision for iStockPhotos

Zimná gaštanová polievka

Táto lahodná zimná gaštanová polievka je dokonalou predjedlou pre vašu ďalšiu akciu. Je jednoduché ju pripraviť a s jej krémovou konzistenciou a teplými, orechovými arómami je to presne to, čo potrebujete na to, aby vaša večera dostala šťavu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hlavné zložky

  • 200 g Gaštany (predvarené) Pridané do
  • 2 šalotky Pridané do
  • 2 PL maslo Pridané do
  • 800 ml zeleninový bujón Pridané do
  • 200 ml Smetana Pridané do
  • 50 ml Madeira Pridané do

Koreniny

  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • 1 Štipka čierne korenie Pridané do
  • 1 Štipka muškátový oriešok Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. Pripravte najskôr šalotky a gaštanovú polievku na zimu: olúpajte šalotky a nakrájajte ich na jemné kocky. Gaštany hrubo nasekajte.

2. Krok

2. Opražení zeleniny: Rozehřejte máslo v velkém hrnci a orestujte šalotku, dokud nebude skleněná. Přidejte nakrájené kaštany a také je oresteujte několik minut.

3. Krok

3. Varíme polievku: Do hrnca nalejte zeleninový vývar a nechajte polievku vrieť 45 minút.

4. Krok

4. Poháňkovú polievku: Odoberie casserole z kachle a poháňkovú polievku s jedným ponorným mixérom kým je hladká.

5. Krok

5. Korenie a podávanie: Pridajte do kaše zo gaštanov smotanu, madeiru, soľ, čierne korenie a muškátový oriešok a nechajte polievku ešte niekoľko minút povariť. Ochutnajte kašu zo gaštanov a pridajte ďalšie korenie podľa potreby. Podávajte polievku horúcu. Ozdobte extra lyžicou smotany.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov