REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Zebrový cheesecake

Pod týmto názvom sa skrýva parádny dvojfarebný cheesecake s čokoládovou plnkou, ktorá sa ukladá na cesto na striedačku, čím vznikne zebrový efekt.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Korpus

  • 180 g maslové sušienky Pridané do
  • 80 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do

Plnka

  • 150 ml smotana na šľahanie Pridané do
  • 500 g mascarpone Pridané do
  • 250 g kyslá smotana Pridané do
  • 100 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 100 g biela čokoláda Pridané do
  • 3 pl práškový cukor Pridané do
  • 4 ks veľké vajcia Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Sušienky pomelieme v mixéri a zmiešame s kakaom a zmäknutým maslom.

2. Krok

Zmes natlačíme do tortovej formy a okraje necháme cca 1 cm vysoké.

3. Krok

Takto pripravený korpus zo sušienok pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 10 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.

4. Krok

Plnka Smotanu zohrejeme a rozdelíme na 2 polovice. Jednou polovicou zalejeme bielu čokoládu a druhou polovicou tmavú čokoládu. Čokolády necháme vychladnúť.

5. Krok

V miske vymiešame metličkou mascarpone s kyslou smotanou, vajíčkami a práškovým cukrom.

6. Krok

Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jednej pridáme vychladnutú bielu čokoládu a do druhej tmavú čokoládu. Poriadne miešame pokiaľ nevzniknú hladké plnky.

7. Krok

Na korpus nalejeme do stredu naberačkou tmavú plnku. Do stredu tmavej plnky nalejeme naberačku svetlej plnky. Takýmto spôsobom postupujeme až do minutia plniek.

8. Krok

Zebrový cheesecake pečieme v predhriatej rúre na 170°C približne 60 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov