Zdroj: Pixabay : congerdesign
Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše
Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.
Ingrediencie
- 1 Pohár ovsené vločky
- 4 Šálky voda
- 1 Štipka soľ
- Voliteľne: cukor, med alebo agávový sirup na osladenie
- drvené orechy a ovocie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete uvariť ovsené vločky, najprv dajte ovsené vločky do hrnca. Toto množstvo je ideálne pre dve osoby, ale môžete ho samozrejme primerane zvýšiť alebo znížiť. Podľa mojich skúseností vám tento pomer ovsa a vody poskytne dokonalú ovsenú kašu.
Pridajte vodu. Je dôležité poznamenať, že nie všetka voda by sa mala pridať okamžite. Začnite s približne 3 šálkami a počas varenia pridávajte podľa potreby.
Pridajte štipku soli. Môže sa zdať zvláštne pridávať soľ do zvyčajne sladkého jedla, ale pomáha to zvýrazniť ostatné chute - tento trik som sa naučila od svojej starej mamy.
Zmes varte na miernom ohni. Neustále miešajte, aby sa ovsené vločky nepripálili a nemali nepríjemnú chuť. Do 15 až 20 minút by mala zmes začať hustnúť a byť kašovitá.
Ochutnajte ovsené vločky a v prípade potreby pridajte viac vody. Keď dosiahnete požadovanú konzistenciu, môžete ju stiahnuť z ohňa.
Zdravé ovsené vločky - známe aj ako kaša - podávajte horúce. Ak chcete, môžete ju osladiť trochou cukru, medu alebo agáve a ozdobiť ovocím alebo orechmi.