REKLAMA

Zdroj: Pixabay : congerdesign

Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše

Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 Pohár ovsené vločky Pridané do
  • 4 Šálky voda Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
  • Voliteľne: cukor, med alebo agávový sirup na osladenie Pridané do
  • drvené orechy a ovocie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ak chcete uvariť ovsené vločky, najprv dajte ovsené vločky do hrnca. Toto množstvo je ideálne pre dve osoby, ale môžete ho samozrejme primerane zvýšiť alebo znížiť. Podľa mojich skúseností vám tento pomer ovsa a vody poskytne dokonalú ovsenú kašu.

2. Krok

Pridajte vodu. Je dôležité poznamenať, že nie všetka voda by sa mala pridať okamžite. Začnite s približne 3 šálkami a počas varenia pridávajte podľa potreby.

3. Krok

Pridajte štipku soli. Môže sa zdať zvláštne pridávať soľ do zvyčajne sladkého jedla, ale pomáha to zvýrazniť ostatné chute - tento trik som sa naučila od svojej starej mamy.

4. Krok

Zmes varte na miernom ohni. Neustále miešajte, aby sa ovsené vločky nepripálili a nemali nepríjemnú chuť. Do 15 až 20 minút by mala zmes začať hustnúť a byť kašovitá.

5. Krok

Ochutnajte ovsené vločky a v prípade potreby pridajte viac vody. Keď dosiahnete požadovanú konzistenciu, môžete ju stiahnuť z ohňa.

6. Krok

Zdravé ovsené vločky - známe aj ako kaša - podávajte horúce. Ak chcete, môžete ju osladiť trochou cukru, medu alebo agáve a ozdobiť ovocím alebo orechmi.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4233 receptov

Mäsité jedlá

2034 receptov

Raňajky

1195 receptov

Mascarpone

295 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3904 receptov

Dezert

3215 receptov