REKLAMA
Zapekané zemiaky s bryndzou

Zapekané zemiaky s bryndzou

Jedlo našich babičiek ,s kyslím mliekom veľmi chutné

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1270 g očistených zemiakov Pridané do
  • 150 g bryndza Pridané do
  • 250 g pochuťková smotana Pridané do
  • 100 g slaniny alebo suchej salámy Pridané do
  • 20 g cesnak Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kmín Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Očistené zemiaky nakrájame na mesiačiky a dáme na pekáč,posolíme,pridáme kmín.

2. Krok

V pochúťkovej smotane rozmiešame bryndzu a pridáme ku zemiakom. Slaninu alebo hoc akú údeninu, či salám nakrájame na kúsky a pridáme tiež k zemiakom spolu s pretlačeným cesnakom.

3. Krok

Všetko spolu premiešame a dáme zakryté do rúry na cca 190 -200 st.Pečenie záleží od rúry cca 1,5 h.

4. Krok

Ak máme zemiaky mäkké odkryjeme pekáč a necháme zapiecť.

5. Krok

Vhodné kyslé mlieko k zemiakom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4603 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Raňajky

1351 receptov

Mascarpone

329 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4307 receptov