VIDEORECEPT Zapekaná brokolica s hríbami
Kombinácia syru, výbornej brokolice a šampiňónov. Dokonalá kombinácia lahodných chutí.
- 60Minút
- 4Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 2 pl maslo
- 2 pl nasekaný cesnak
- 2 hrnčeky brokolica
- 2 hrnčeky šampióny na plátky
- 1 hrnček smotana na šľahanie
- 1 hrnček nastrúhaného parmezánu
- 1 hrnček nastrúhaného syra Cheddar
- 1 pl petržlenová vňať čerstvá
- soľ a čierne korenie
posýpka
- 1 hrnček nastrúhaného parmezánu
- 1 hrnček strúhanka
Postup
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
Na panvici si rozohrejeme olivový olej spolu s maslom. Pridáme nasekaný cesnak. Keď nám cesnak zhnedne pridáme hríby nakrájané na plátky. Osolíme a okoreníme.
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
Ružičky brokolice si oblanšírujeme vo vriacej vode. Vodu zlejeme a brokolicu pridáme k hríbom.
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
Pokiaľ sa nám hríby spolu s brokolicou opekajú, pripravíme si posýpku tak, že zmiešame nastrúhaný parmezán spolu so strúhankou. Dno zapekacej misy vysypeme trochou posýpky.
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
V rajnici si prichystáme syrovú omáčku. Nalejeme smotanu na šľahanie a pridáme parmezán spolu s chedarom. Varíme, kým sa nám syry nerozpustia a zmes sa nespojí. Zmes brokolice polejeme syrovou omáčkou a opäť zasypeme posýpkou. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na desať minút.
Zdroj: youtube / Fabio Viviani
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Zapekaná brokolica s hríbami
Kombinácia syru, výbornej brokolice a šampiňónov. Dokonalá kombinácia lahodných chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/uRMm_JxSBXD51EreSt7c/f17a20cbb704a520cedfd2611d0fa136.jpeg)
Na panvici si rozohrejeme olivový olej spolu s maslom. Pridáme nasekaný cesnak. Keď nám cesnak zhnedne pridáme hríby nakrájané na plátky. Osolíme a okoreníme.
Ružičky brokolice si oblanšírujeme vo vriacej vode. Vodu zlejeme a brokolicu pridáme k hríbom.
Pokiaľ sa nám hríby spolu s brokolicou opekajú, pripravíme si posýpku tak, že zmiešame nastrúhaný parmezán spolu so strúhankou. Dno zapekacej misy vysypeme trochou posýpky.
V rajnici si prichystáme syrovú omáčku. Nalejeme smotanu na šľahanie a pridáme parmezán spolu s chedarom. Varíme, kým sa nám syry nerozpustia a zmes sa nespojí. Zmes brokolice polejeme syrovou omáčkou a opäť zasypeme posýpkou. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na desať minút.